Klub za mlade Poreč

Održano predstavljanje Izmjena i dopuna Prostornog plana

0
S predavanja o  Izmjenama i dopuna Prostornog plana
S predavanja o Izmjenama i dopuna Prostornog plana

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje i uređenje okoliša dr.sc. Damir Hrvatin 19. svibnja predstavio je zainteresiranim mladima u novootvorenom Klubu za mlade Poreč Prijedlog najnovijih izmjena i dopuna Prostornog uređenja Grada Poreča, za koji je javna rasprava upravo u tijeku.

Predavanje je obuhvaćalo prikaz suvremenog razvoja Poreča u posljednjih pedesetak godina, kako u smislu izrade i donošenja prostornih planova i drugih prostornih dokumenata, tako i u smislu same izgradnje pojedinih naselja, gradskih kvartova, turističkih zona i zona drugih namjena. 

 

Pored navedenog, cilj predavanja bio je približiti mladim Porečanima, koji će jednog dana preuzeti odgovornost za daljnji razvoj grada, ulogu i značaj koji prostorno planiranje i urbanizam imaju na osobnu razinu svakog građanina poput rješavanja stambenog pitanja, uvjeta za otvaranje radnih mjesta, kao i na kolektivnu razinu poput prometnih i infrastrukturnih sustava, dječjih vrtića, jaslica, sporta, rekreacije, servisnih i turističkih zona.

Mladi, među kojima su bili i predstavnici udruga i Savjeta mladih, poseban su interes iskazali za sportske i rekreativne sadržaje, posebno na daljnju valorizaciju Parenzane te spajanje te staze s centrom Poreča. Zanimala ih je i regulacija prometa na području Poreča, s naglaskom na novu međuzaobilaznicu koja je u izgradnji te rasterećenje Ulice Mate Vlašića. Zanimala ih je i daljnja zaštita zone Porto Busola kao zelene oaze, te su pritom pohvalili dosadašnju zaštitu tog prostora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA