potpisano pismo namjere

Grad Poreč financira dječju bolnicu i Centar za rehabilitaciju Veruda

0

Nakon što je 2015. godine u prostorima Doma zdravlja Poreč otvorena ispostava Centra za rehabilitaciju Veruda, Grad Poreč sufinancirat će i Projekt rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u Rovinju kako bi osigurao još bolju i dostupniju zdravstvenu uslugu za svoje najmlađe sugrađane.

Centar za rehabilitaciju Veruda – ispostava Poreč već dugi niz godina veliki značaj daje ranoj intervenciji djece s razvojnim rizicima ili teškoćama u razvoju, kao i njihovim obiteljima s područja cijele Istre. Broj djece kojima je potrebna usluga rane intervencije i psihosocijalne podrške svake se godine povećava, a pokazalo se da se povećan broj djece s takvim potrebama upravo s područja sjeverozapadne Istre, što je bio i jedan od razloga da se Ispostava upravo za ovaj dio naše županije otvori u Poreču. Postojanje Centra još je jedan u nizu nadstandarada u zdravstvu, koji se ostvaruju u Poreču i koje Grad provodi u suradnji s nadležnim institucijama kroz financijsku i infrastrukturnu podršku.

 

Kako bi se zdravstvena usluga nadogradila, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, potpisao Pismo namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji Projekta rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj, zajedno s ostalim predstavnicima jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji. Svrha realizacije ovog projekta je adaptacija i opremanje Odjela za dječju rehabilitaciju s prvenstvenim ciljem zadovoljavanja potreba djece rođene s neurorizicima i njihovih obitelji s područja cijele Istarske županije, kao i osiguravanje pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga kroz multidisciplinarni pristup, s ciljem postizanja poboljšanja funkcionalnih sposobnosti i aktivnosti djeteta te podizanja razine neovisnosti sukladno njihovim mogućnostima, uključujući obitelj u sveobuhvatne rehabilitacijske programe.

- Poreč, kao socijalno osjetljiv grad koji brine o svim generacijama, će nastaviti podržavati ovakve programe, nakon što smo već ranije podržali otvorenje Dnevnog Centra za rehabilitaciju Veruda – Ispostava Poreč, ali i nabavku novih vozila za hitnu medicinsku pomoć, financiranje smještaja za deficitarne liječnike, besplatnu post-COVID rehabilitaciju i mamografske preglede za naše sugrađanke…široki spektar zdravstvenih usluga koje, iako nisu u domeni lokalne samouprave, itekako utječu na kvalitetu života u jednome gradu., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA