video

Evo kako je bilo na Danu otvorenih vrata policije u Pazinu

0

''Policijski posao možda se nekad doživljavao kao muško zanimanje, no danas to više nikako ne možemo tvrditi. Svake godine u naše redove dolazi sve veći broj žena i trenutno u Policijskoj upravi istarskoj imamo oko 24 posto žena, čime pratimo europske standarde, prema kojima u policijskom sustavu treba biti oko 30 posto žena. Žene su danas zastupljene na svim poslovima u policiji, od temeljne, prometne, granične, kriminalističke, interventne policije. Ravnopravno obavljamo sve poslove, kao i naši muški kolege, odnosno imamo jednake dužnosti i zadaće, a od svih se policijskih službenika, bez obzira na spol, očekuje isto, a to je kvalitetno obavljanje posla koji nam je povjeren'', rekla je 18. svibnja na Danu otvorenih vrata u Pazinu načelnica Policijske postaje Pazin s policijskom ispostavom Buzet Eliza Štoković.

Mladići i djevojke koji su posjetili Trg Slobode u Pazinu mogli su razgledati policijska vozila, naoružanje i drugu opremu koju policijski službenici koriste pri svom svakodnevnom radu. Isto tako, mogli su dobiti sve informacije o natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka koji je otvoren do 15. kolovoza.

Policijski službenici pripremili su i tri pokazne vježbe pa su tako građani mogli vidjeti kako mladi policajci iz temeljne i granične policije rukuju vatrenim oružjem te kako interventni policajci privode nasilnike koji ih napadaju nožem, puškom ili palicom. Najveće oduševljenje izazvao je popularni ''inspektor'' Duks koji je i ovog puta bio uspješan pri pronalasku droge sakrivene u vozilu. S njim su se željeli fotografirati i oni mlađi, ali i stariji. (Foto: PU istarska, video: Youtube Kanal MUP-a RH i policije)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA