Studentice riječkog fakulteta posjetile Lučku upravu Rovinj

0

U sklopu kolegija Ekonomika luka, studentice i studenti 2. godine preddiplomskog studija smjera Tehnologije i organizacije prometa te Logistike i menadžmenta u pomorstvu i prometu posjetili su Lučku upravu Rovinj.

Ravnatelj Lučke uprave Rovinj doc. dr. sc. Donald Schiozzi i stručno osoblje Sara Carić, Mateo Banko i Alex Santin upoznali su studente s organizacijom rada i načinom upravljanja u lučkoj upravi te pojasnili postupak davanja koncesije na pomorskom dobru.

U sklopu terenske nastave, studentima je prezentirana komunalna lučica San Pelagio, jedan od značajnijih kapitalnih infrastrukturnih projekata u gradu Rovinju, na čijem primjeru je objašnjen način investiranja u izgradnju lukobrana i 300-tinjak vezova opskrbljenih vodom i strujom.

 

Također, studente su uputili i u način dodjele i utvrđivanja cijene nautičkih i komunalnih vezova kojima luka raspolaže. Posjetili su i operativnu obalu Valdibora gdje im je dan opis operativnih radnji.

"Zahvaljujemo se zaposlenicima Lučke uprave Rovinj na gostoprimstvu i stručno vođenom obilasku! Aktivnost je financirana iz projekta PANDORA – “Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju", objavili su iz Pomorskog fakulteta na društvenim mrežama. (Foto: Facebook PFRi)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa