U umaškom Otvorenom učilištu tečajevi za Ukrajince

0

U Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag 16. svibnja započeo je tečaj hrvatskog jezika za raseljena lica iz Ukrajine. U želji da se na ovakav način pomogne građanima Ukrajine koji su svoj novi dom privremeno našli na Bujštini, u organizaciji je pomogao Crveni križ Bujštine, dok je Grad Umag osigurao financijska sredstva te je polaznicima pohađanje tečaja u potpunosti besplatno.

Na prvom satu su polaznike pozdravili i zaželjeli im dobrodošlicu pročelnik UO za opću upravu i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, ravnatelj GDCK Buje Hrvoje Kovačević te ravnateljica Učilišta Umag Tatjana Vujić. Tečaj vodi vanjska suradnica Učilišta, profesorica Maja Vilaj.

 

Polaznici će raditi u dvije grupe, od ponedjeljka do četvrtka u popodnevnim satima. Ukoliko ima još zainteresiranih, mogu se slobodno obratiti direktno POU „Ante Babić“ Umag na broj telefona: (052)720 370.

Besplatnim tečajem hrvatskog jezika za ratom pogođene Ukrajince, Grad Umag za cilj ima pružati im pomoć i podršku u najvećoj mogućoj mjeri kako bi se u što kraćem roku asimilirali u naše društvo, lakše se prilagodili novoj sredini u njima stranom jezičnom govornom području, a time bar nešto lakše prebrodili ovu tešku životnu krizu s kojom su se na žalost morali suočiti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA