Đekići otvaraju novi restoran u Rovinju

'Tata bi me poslao po vino kod šjore Ane koja ga je prodavala baš ovdje'

0
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Danijel Đekić sa svojim timom otvara novi restoran. Zvat će se Cave Lab i nalazit će se stotinjak metara od Montea niz ulicu Montalbano. Nakon ispijenog koktela, prošetali smo do novog prostora koji će uskoro biti spreman za prve goste. Plan je da bi Cave Lab trebao početi s radom kroz dva tjedna. Prostor nije velik, ali je funkcionalan, šarmantan i jedinstven, piše Jutarnji.

Naime, kad se stara jezgra Rovinja gradila, mnoge kuće iskoristile su površinu klisurastih stijena kao nosive zidove. To je i ovdje slučaj, pa kad uđete u nevelik prostor u prizemlju uske gradske kuće imate dojam da ste ušli u pećinu od kuda i sam naziv. Komad impozantne prirodne stijene ulazi u prostor u kojem neće biti više od 5 stolova, a omeđen je s jedne strane malom kuhinjom ("lab" dijelom), a s druge strane stalažama koje će zapuniti vinima. Unutra se osjećate zaštićeno, a energija koja kola gotovo da se može opisati meditativnom. Zanimljivo je da u nekim područjima restorana nema signala, piše Jutarnji.

- U ovaj prostor dolazio sam kao mali. Kad smo imali neki roštilj doma, tata bi me poslao po vino kod šjore Ane koja ga je prodavala baš ovdje - priča Đekić za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa