Klub žena IDS-a Poreštine organizirao akciju Hodanjem do zdravlja

0
Na akciji Hodanjem do zdravlja
Na akciji Hodanjem do zdravlja

Klub žena IDS-a Poreštine ovog je vikenda ponovno organizirao tradicionalnu akciju „Hodanjem do zdravlja – Caminando verso la salute“. Ove godine hodalo se od Kloštra do Znanstveno edukacijskog centra Kontija. Akciji se pridružilo 50-tak sudionica i sudionika koji su najprije razgledali unutrašnjost Opatijskog kompleksa Sv. Mihovila nad Limom uz stručno vodstvo Tee Štifanić. Sudionici su pješačili ugodnim šumskim putem do Znanstveno edukacijskog centra Kontija. 

Predsjednica Kluba žena IDS-a Poreštine Venis Gregurević istaknula je namjeru Kluba žena IDS-a Poreštine da upozna svoje članice, ali i sve ostale sudionike s novim Centrom koji je zamišljen kao trajni centar edukacije iz područja prirodnih i tehničkih znanosti za mlade od najniže vrtiće dobi za koje je izrađena i posebna interaktivna slikovnica o očuvanju prirode, dok je za učenike i studente nabavljena kvalitetna tehnička oprema.

 

Akcija „Hodanjem do zdravlja“ uz promociju hodanja i kretanja ima za cilj potaknuti žene na brigu o vlastitom zdravlju, odazivom na preventivne preglede.

„Naglašavamo značaj preventivnih mamografskih pregleda koji mogu spasiti i živote i zdravlje žena. Istra ima mrežu kvalitetnih mamografa i educirane stručnjake pa u ovoj prilici još jednom pozivamo žene da obave mamografski   pregled jer otkrivanje raka dojke u što ranijoj fazi značajno povećava šanse za izlječenje“, istaknula je Sandra Ćakić Kuhar, članica Predsjedništva Kluba žena IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa