U tri dana ukrao četiri Fiat Una i porazbijao ih na cestama od Matulja do Pule

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 36-godišnjak iz Rijeke na području Pule počinio dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Osim na području Pule, 36-godišnjak je osumnjičen da je isto kazneno djelo počinio i na području Labina te u Rijeci.

Naime, 6. travnja oko 1 sat, policajci su u Mutilskoj ulici u Puli uočili Fiat Uno, pulskih tablica, koje je prijavljeno kao ukradeno. Policajci su dali znak vozaču da zaustavi automobil, no vozač se oglušio na zapovjedi i počeo bježati pulskim ulicama, prilikom čega je počinio više prometnih prekršaja.

Dolaskom do Zlatićevog trga, muškarac je zbog prevelike brzine kretanja, izgubio nadzor nad Fiatom, sletio s ceste i udario u stablo. Nakon prometne nesreće, pokušao je pješice pobjeći s mjesta događaja, no u tome su ga spriječili policajci.

Pijan i bez položenog vozačkog ispita

Obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o 36-godišnjaku, koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, kao i da je Fiat Uno prethodno ukrao u Ulici Rižanske skupštine, gdje ga je parkirao 66-godišnji vlasnik iz Pule.

U nastavku istraživanja, utvrđeno je da to nije jedino vozilo koje je muškarac te večeri ukrao pa s njim izazvao prometnu nesreću. Naime, nekoliko sati ranije, odnosno 5. travnja oko 22,30 sati na cesti Valtura – Medulin, Riječanin je sletio s kolnika s automobilom Fiat Uno, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 65-godišnjaka iz Pule, a kojeg je ukrao u Divkovićevoj ulici u Puli.

Svega sat vremena ranije, na cesti Loborika – Marčana, 36-godišnjak je također  sletio s kolnika s automobilom Fiat Uno, pulskih registracijskih oznaka, nakon čega je zapalio vozilo i pješice otišao s mjesta događaja.

Policajci su utvrdili da se radi o vozilu 42-godišnjaka iz Labina, koje je Riječanin te iste večeri ukrao u Ulici prilaz Vala u Labinu. Na istom mjestu, gdje je ukrao to vozilo, policijski službenici pronašli su Fiat Uno, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 61-godišnjaka iz Matulja, a za koji je utvrđeno da ga je 36-godišnjak ukrao 4. travnja u Vukovarskoj ulici u Rijeci. Nakon što je ukrao automobil u Rijeci, muškarac je s njim 5. travnja u Opatiji izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao s mjesta događaja prema Istri.

Radi počinjenih prometnih prekršaja, 36-godišnjaku je 6. travnja određeno zadržavanje u pulskom zatvoru do 13. travnja, kada su ga preuzeli policijski službenici i dovršili nad njim kriminalističko istraživanje. Radi počinjenih kaznenih djela, protiv muškarca se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa