Tisuću školaraca atletičara u Puli

0

U subotu, 14. svibnja 2022. godine održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole.

Atletski stadion Uljanik-Veruda na jedno je sunčano jutro ugostio preko 1 000 školaraca iz svih županija Republike Hrvatske na jednom mjestu; otkrivajući njihove talente, atletske sposobnosti i ljubav prema sportu, Hrvatski školski sportski savez uspješno završava svoje 13 veliko državno
natjecanje.

Osamdeset i pet ekipa okupilo se na svečanom otvorenju natjecanja na kojem su ih pozdravili zamjenica gradonačelnika grada Pule dr. sc. Ivona Močenić i glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza, dr. sc. Ivan Dujić: „Veliko je zadovoljstvo uopće imati priliku organizirati
ovako veliko natjecanje, a kad vidimo Vaš talent i ljubav prema sportu, sve dobiva još veće značenje – hvala vam što ste ovdje s nama!“

U subotu se preko 1 000 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola natjecalo u nekoliko disciplina tijekom cijelog dana: trčanje (100, 300, 600 i 1000 metara), skok u vis, skok u dalj, vorteks, bacanje kugle. Novi državni prvaci u atletici za ovu godinu su redom: OŠ Šimuna Kožičića Benje,
Zadar (djevojčice), OŠ Sveta Nedjelja iz Svete Nedelje (dječaci), III. Gimnazija Zagreb (djevojke), I. Gimnazija Zagreb (mladići). Sve rezultate pronađite OVDJE.

„Baš je dobro ovdje! Ove godine sam već bila na futsalu i košarci, već se tu osjećam kao doma – veliki je gušt doći na stadion i boriti se za svoju školu!“, rekla nam je jedna od natjecateljica iz Bjelovara.

Ovo je trinaesto i najveće natjecanje u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza koji svoje napore ulaže u promociju i nadogradnju školskog sporta, povezivanje županija na natjecateljskoj razini te okupljanje mladih sportaša oko zajedničkog cilja – medalje i pehara naravno, ali i fair playa, timskog rada i promicanja važnosti bavljenja sportom.

Svoje aktivnosti Savez provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a ovo natjecanje ostvareno je uz suradnju s Hrvatskim atletskim savezom i Atletskim savezom Istre.Ovakva događanja velika su motivacija svim mladim sportašima koja dolaze na državna natjecanja da se nastave truditi i razvijati svoje sportske sposobnosti, ali i dijeliti svoju ljubav prema sportu s drugim učenicima svoje škole.

Na natjecanju smo posebno pozdravili i hrvatsku delegaciju koja putuje u Francusku kako bi sudjelovala na Gimnazijadi, velikom školskom sportskom natjecanju u Normandiji. Sve o našem državnom, a i ovom svjetskom natjecanju pronađite na društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa