kućice dizajnirane u hrvatskoj

Rovinjski kamp Porton dovršio 3 milijuna eura vrijednu investiciju

0

Intiman boravak u prirodi uz komfor vlastitog doma sve je traženiji oblik odmora, a istraživanja pokazuju da će se trend povratka prirodi nastaviti. Uz to, kampovi su najmanje osjetili negativan utjecaj pandemije koja je i dodatno ojačala ekološku osviještenost gostiju.

Da Istra ne kaska za globalnim turističkim trendovima ove se sezone mogu uvjeriti rovinjski gosti u Porton Nature Hideouts - novom konceptu turističkog smještaja. Riječ je o luksuznim kućicama dizajniranima u Hrvatskoj koje se potpuno prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Koliko god je to bilo moguće, izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima. Smještene su u zelenilu kampa Porton, kojeg lokalno stanovništvo poznaje pod starim imenom Porton Biondi, udaljenom petnaestak minuta hoda sjeverno od središta Rovinja.

„Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala – Porton Holiday Homes“, kaže Zvonimir Tudorović, direktor tvrtke Effectus Consulting koja upravlja s kampom. Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more.

 

Kućice je projektirao arhitektonski ured SKROZ koji je uporište za oblikovanje pronašao u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica. „Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna“, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ.

Razvoj ovog proizvoda omogućio je otvaranje novih 15 radnih mjesta. Investicija je vrijedna oko 3 milijuna eura, a u planu su i dodatna ulaganja. U ovoj sezoni u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja oko 10% ukupnog smještajnog kapaciteta kampa. Taj udio planira se povećati na 100% kada investicijski ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, wellnessa i dječje igraonice. Investicija obuhvaća i novu brend strategiju i vizualni identitet. „Planiramo također pred Grad i Županiju izaći i s prijedlogom za koncesiju nad plažom i sufinancirati izgradnju pothodnika do plaže“, najavio je Tudorović.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa