Na Učki obilježeni dan planeta Zemlje i ptica selica

0

U subotu, 7. svibnja, u Parku prirode Učka obilježen je Dan planeta Zemlje i Dan ptica selica. U edukativno-zabavnom programu sudjelovalo je stotinjak uzvanika, mahom učenici škola članica Mreže škola Parka prirode Učka, PŠ Lupoglav i PŠ Veprinac, s obiteljima.

Prvi dio programa, posvećen Danu planete zemlje, obuhvatio je šetnju Land art stazom Stražica – Sapaćica, tijekom koje su prezentirane prirodne vrijednosti Ćićarije, suživot čovjeka i prirode te umjetnost u krajobrazu. Drugi dio programa odvijao se u Centru za posjetitelje Poklon. Biologinja Parka prirode Učka, Vesna Ahel održala je predavanje o bjeloglavim supovima „Posljednji letač s Kvarnera“, na kojem je goste upoznala s osnovnim značajkama ove vrste, njihovim ponašanjem i načinom života, s čimbenicima koji ih ugrožavaju i zbog kojih je sve manji broj supova prisutan na ovom području, kao i s potencijalnim rješenjima i načinima da se taj broj poveća, a poseban naglasak u tom je kontekstu stavljen na hranilište za supove u Parku prirode Učka.

Nakon predavanja uslijedio je zabavni dio, tijekom kojeg su djeca, u edukacijskom prostoru Centra za posjetitelje Poklon, igrala edukativne igre, poput „Supe, ne ljuti se“, a organiziran je i kviz o supovima, kao i foto point „Raširi krila“. Istovremeno, odrasli su se dodatno upoznali s prirodnom i kulturnom baštinom Parka prirode Učka i okolnog područja, tijekom vođene ture kroz interpretacijski postav. Edukativna i zabavna subota na Poklonu završila je u veselom tonu, zajedničkim druženjem uz zakusku i glazbu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA