ana morgan o obiteljskoj tradiciji

Konoba Morgan, mjesto za ljubitelje mesa i divljači

0
Ana Morgan (foto: Duško Marušić/PIXSELL )
Ana Morgan (foto: Duško Marušić/PIXSELL )

Prošlog je tjedna održano druženje s trofejnim vinarima Vinistre, u organizaciji TZ Buje i Grada Buje. Okupljeni su tako imali prilike probati zbilja impresivan niz vina iz Buja te okolnih općina Umag i Novigrad, a sve to u prekrasnom ambijentu konobe Morgan, smještene između Brtonigle i Buja. Ako ste je nekad imali prilike posjetiti, vrlo ste vjerojatno poželjeli i vratiti, što zbog čarobnog pogleda na vinograde, što zbog hrane koja, uz svo dužno poštovanje odrednicama žanra, odavno nadilazi hranu kakva se služi u klasičnim konobama. Konobu, odnosno bolje rečeno restoran, od prvog dana vodi obitelj Morgan, a Ana Morgan, koja je kuhinju preuzela 2009., nedavno je osvojila prestižni Gault & Millau trofej tradicijskog chefa, piše Telegram.

To nam je priznanje poslužilo kao odlični povod za razgovor, koji je Ana započela pojašnjavajući da priča s obiteljskim poslom seže još u 1998., kad su krenuli kao agroturizam. “Moram reći da nam je od prvog dana posao išao jako dobro. S vremenom, kad je postalo previše naporno baviti se i našim životinjama, i vrtom, odlučili smo da ćemo raditi samo kao konoba. U početku su nam dolazili uglavnom Talijani i domaći ‘vikendaši’, ali se za našu kuhinju brzo pročulo”, priča. Nastavlja kako je konoba Morgan mjesto čija se kuhinja bazira na pripremi mesa i divljači; njezin su otac, ona, ali i većina obitelji redom strastveni lovci, piše Telegram.

“Zapravo, moram spomenuti da priča s obiteljskim kuhanjem seže još ranije, upravo kad je moja majka vikendima kuhala za okupljene lovce koji su nam dolazili u goste”, prisjeća se. S godinama rada su, kako doznajemo, malo po malo, počeli podizati razinu usluge, kuhanja i ukupne ponude i, unatoč tome što su na papiru konoba, zapravo postali punokrvni restoran, s degustacijskim menijima, probranim vinima i visokom razinom servisa, piše Telegram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa