Aleš Škifić

Vodoinstalater iz Ližnjana: 'Besida je bitna. I poštenje'

0
Aleš Škifić
Aleš Škifić

"Besida je bitna. I poštenje. Ako kažeš da ćeš doći danas u osam, onda dođi danas u osam. Ili se barem javi. Ne moreš reć da ćeš doći, pa se onda ne javljat' par dana. Znate kakvi su neki ljudi", priča nam Aleš Škifić, iz Acqua Plus Instalacija, ližnjanske tvrtke za vodoinstalacijske radove. Počeo je raditi 1. travnja i posla, kaže, ima preko glave.

"Posla ima, koga je volja delat. Samo neka bude tako i dalje. Ako bude kao do sad, bit ću prezadovoljan", kazao nam je. 

Za razliku od drugih majstora, on se specijalizirao za male poslove i sitne popravke. 

"Ne volim ono, adaptacija 16 kupatila... Više mi se isplati promijenit' tri, četiri špine. Ili kad čovjek kupi novu kuhinju pa treba premjestiti odvod pol metra vamo ili tamo. Mnogi takve poslove ne rade, ali ja baš to uzimam. Kod velikih adaptacija se 'ubiješ' od posla, a to ne valja", priča nam Aleš, koji je dugo vremena radio u Uljaniku, a nakon toga tri godine kod jednog 'privatnika'.

Jesu li vam se ikada digle pločice? Ako jesu, znate kakvi problemi onda dolaze, čak i ako je razlog samo njihova starost, a kamoli ako je problem u vodovodnim cijevima. Onda tu ide bušenje zidova, kopanje i brojne druge neugodne situacije.

 

"Profesionalna i ispravna ugradnja vodoinstalacija je nešto o čemu treba voditi računa kod ugradnje cijevi odvoda i dovoda vode, adaptacije kupaonskog i kuhinjskog prostora. Vodovodne instalacije postavljaju se ispod keramičkih pločica pa samim time ako je instalacija nepravilno postavljena dolazi do nepotrebnih dodatnih troškova vodovodne instalacije, troškova razbijanja pločica i ostalih radova", kaže naš sugovornik.

"Iz tih se razloga ovim radovima od samog početka mora pokloniti posebna pažnja, izvršiti precizno mjerenje i odabrati optimalno rješenje za izvedbu. Svaki kupaonski i kuhinjski prostor je drugačiji te se treba posavjetovati sa stručnom osobom", kazao nam je Škifić.

Sa suprugom Andreom, koja je gostovala u našoj rubrici Fashion Look, bavio se turističkim iznajmljivanjem, ali je potom odjavio smještajne jedinice, i sada iznajmljuje prostore radnicima koji rade na gradnji hotela u Ližnjanu. I s tim je svojim potezom zadovoljan. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album A. Škifić)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa