Na mladima svijet ostaje

Održan prvi od šest turnira Kupa Istre u preponskom jahanju

0

Na prekrasnom travnatom terenu općine Barban, u organizaciji Konjičkog kluba Astra iz Labina, Hrvatskog konjičkog saveza, Konjičkog saveza Istarske županije, Turističke zajednice Barban i brojnih sponzora, 1. svibnja održan je prvi od šest najavljenih turnira Kupa Istre u preponskom jahanju. Prelijepa suradnja klubova i brojnih sponzora osigurala je potrebnu opremu za natjecanje.

Zahvaljujući zalaganju brojnih pojedinaca i istarskih klubova, ove je godine pokrenut projekt „Kup Istre“ kako bi pružili mladim jahačima i mladim konjima mogućnosti treniranja, poboljšanja vještina i sposobnosti te napredovanja u ovom zahtjevnom sportu. Troškovi odlaska na natjecanja izvan županije  izrazito su visoki, što uvelike otežava napredak  natjecateljima. Glavni je cilj dodatno popularizirati ovaj sport u našim krajevima i omogućiti svim jahačima idealne uvjete za napredak.

Veliki broj prijavljenih natjecatelja, koji broji čak 60 startova na početku ovogodišnjeg 1. Kupa Istre u preponskom jahanju, dodatna je motivacija za organizatore ali i za same jahače. Veća konkurencija svakako predstavlja motivaciju za poboljšanje osobnih dostignuća a time i kvalitetu cjelokupnog sustava natjecanja. Nedostatak organiziranih i povezanih natjecanja potaknuo je nekolicinu konjičkih klubova u Istri da započne s ovim projektom. Jahače preponskog jahanja u Istri očekuje uzbudljiva natjecateljska sezona daljnjih kola Istra Kupa koji će se održati u Labinu, Žminju, Poreču i Medulinu.

Najbolji jahači za poredak Istra Kup kategorijama

Jahači S1 do 16 god. Talent tour:
1. Matticchio Mia
2. Kovačević Lana
3. Štoković Lana

Jahači S1 do 21 god. Bronce tour:
1. Matić Mia
2. Dujmović Ana
3. Đurović Mia

Jahači S1 od 21 god. Silver tour:
1. Štoković Lucija
2. Haber Suzana
3. Ilijevski Julija

Jahači S2 ili više Gold tour:
1. Juras Darko
2. Kanjir Ana
3. Labinjan 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa