Ove subote u Medulinu Gladijator Fight Night

0
Na press konferenciji
Na press konferenciji

Dok se na medulinskim nogometnim terenima mladi nogometaši ovog vikenda budu borili za najbolji plasman svoje momčadi. U sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Mate Demarin zbivat će se 30. travnja jedna sasvim druga sportska priča. Preciznije, u 12 sati počinje MMA amatersko prvenstvo za juniore, juniorke, seniore i seniorke. Gladijator fight night starta u 20 sati na istom mjestu. Upravo o ovoj manifestaciji govorilo se na konferenciji za novinare na kojoj su bili nazočni direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, načelnik općine Medulin Ivan Kirac, te predsjednik pulske udruge Legija Tomislav Markulin, koja ovo nadmetanje i organizira uz pomoć TZ-a, općine Medulin i sponzora. Na konferenciji je bio i Zelg Galešić, poznati hrvatski borac, poznat po nadimku Benkei, prema legendarnom japanskom samuraju. Uz njih nazočna su bila i dva borca Andi Vrtačić i Tonči Peruško.

 

Budući da smo i brendirani kao sportska destinacija, od prvog natjecanja koje se još održavalo kao Fight Night podržavali smo ovu manifestaciju, koja se događa u predsezoni i veseli nas što na Medulin Rivijeru donosi nove posjetitelje, kazao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

Medulinskog načelnika Ivana Kirca, veseli što se natjecanje održava nakon dvije godine pauze i to po prvi puta u sportskoj dvorani.

Gladijatori su se nekad borili u pulskoj Areni, a eto sad su došli kod nas u Medulin, pa pozivam sve naše sumještane da dođu pogledati borbe. Drago mi je da se u ovaj sport uključuju i mladi, jer im razvija sposobnost organizacije i samokontrole, a dobro je znati i kako se obraniti, kazao je načelnik Kirac.

Tomislav Markulin, kazao je da će se kroz dan u Medulinu boriti stotinjak boraca, a prava poslastice stižu u večernjim satima kada se vode finalne borbe. U prodaju je, kako je kazao Markulin, pušteno 200 ulaznica po cijeni od 80 kuna, a mogu se od četvrtka nabaviti u automat-klubu FAVBET-u na Verudi. Nešto ulaznica bit će u prodaji i prije početka mečeva.

Tomislav Markulin, kazao je također kako im je želja u budućnosti napraviti i jedan memorijalni kup, koji će nositi ime prerano preminulog bivšeg medulinskog donačelnika Damira Demarina. Demarin je naime, jako volio ovaj sport.

U večernjim satima u uvodnoj borbi gledatelji će moći pogledati Tončija Peruška koji će pokušati pobijediti Luku Šafrana.

Vjerujem da ću ostvariti pobjedu, iako sam u posljednje vrijeme gubio, kazao je Peruško.

Andi Vrtačić na borilački teren vraća se nakon godinu i pol dana, i zahtjevne operacije koja ga je malo zaustavila.

Vjerujem da sam spreman za Zorana Đođa, kazao je Vrtačić. I jedna zanimljivost i Vrtačić i Đođ su vatrogasci. Srećom postoje suci koji mogu u pravom trenutku ugasiti prevelik plamen među srčanim borcima.

Fight Card

A u subotu 30. travnja bit će održane finalne borbe Prvenstva Hrvatske za 61,5 kg, 66 kg, 70 kg,77kg,84 kg, 93 kg i 93+ kg.

Potom slijede MMA PRO -80 kg borba – u kojoj će se boriti Tonči Peruško i Luka Šafran, zatim slijedi nadmetanje MMA boraca od 66 kg, a borit će se Mateo Bolfan protiv Gordana Lovrića i za kraj dolazi MMA Pro za borce teške 84 kilograma. Domaći Andi Vrtačić pokušat će pobijediti Zorana Đođa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa