Medulin Riviera

Ovog vikenda u Medulinu gotovo tri tisuće nogometaša

0

Medulin i Medulin Rivijera spremni su dočekati natjecatelje 21. otvorenog nogometnog turnira Zagrebačkog nogometnog saveza za djevojčice i dječake koji će biti održan na nogometnim terenima u Medulinu od 28. travnja do 1. svibnja. Na ovaj turnir dolazi čak 49 klubova i 164 ekipa. Momčadi će se natjecati po godištima i to U-13, U-12, U-11, U-10, U-9 i U-8.

"Ovaj turnir, koji se tradicionalno održava u Medulinu još je jedan pokazatelj naše kvalitete koju prepoznaju i sportaši. Upravo zbog toga Medulin Rivijera bilježi do danas, 3 posto noćenja više, nego 2019. godine", kazao je na konferenciji za novinare direktor Turističke zajednice općine Medulin, Enco Crnobori, govoreći o značajnom sportskom događaju koji će se ovog vikenda zbiti u Medulinu. 

Općina Medulin uvijek će podržavati ovakva događanja, a baš kako bismo povećali sigurnost sudionika ovog turnira, ali i brojnih turista pri kraju je izgradnja šetnice koja vodi od hotela Park Plaza Belvedere do igrališta odnosno do autokampa Kažela. Uskoro će biti završen puni profil nogostupa, a šetnicu zajednički grade općina Medulin, Turistička zajednica općine Medulin i Arena Hospitality Group, kaza je načelnik Medulina Ivan Kirac.

 

Direktor turističke agencije GAT Alen Bernobić, posredstvom koje u Medulin dolaze brojni sportaši, izrazio je svoje zadovoljstvo što se nogometaši nakon dvogodišnje pauze opet vraćaju na medulinske travnjake.

"Ove smo godine popunili sve kapacitete za ovaj turnir, a posredstvom nas stiže 2.650 gostiju, što uključuje sudionike turnira i prateće osoblje. Dio ljudi koji će biti u Medulinu tijekom turnira dolazi i u vlastitom aranžmanu pa će ukupna brojka biti i veća", kazao je Bernobić, naglasivši kako u Medulin stižu gotovo svi hrvatski  prvoligaški nogometni klubovi, ali i brojni drugi.

Naime, uz ostale ekipe u Medulin stižu i nogometaši iz Austrije, Slovenije, pa čak i dvije ekipe iz Izraela. Službeno otvorenje turnira je 28. travnja u večernji satima, a utakmice će se igrati od 29. travnja do nedjelje 1. svibnja, sve informacije o turniru i rasporedu utakmica nalaze se na stranici Zagrebačkog nogometnog saveza. Bernobić je istaknuo veliku ulogu ZNS i ogroman suport koji daju i domaćinima kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Pohvalno je o ovom turniru govorio i Andrea Petrić, voditelj sporta Arena Hospitality Groupa, kazavši kako je za ovu turističku tvrtku završetak uspješne predsezone.

"Ovaj turnir je za nas značajan i zbog toga što su na njemu igrale brojne sadašnje nogometne zvijezde. Gosti nam se vraćaju, a to nas veseli", rekao je Petrić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa