Rovinjski HSLS: Resursi postoje i njima treba upravljati u korist građana

0
HSLS: Osnovni cilj je artikuliranje stavova građana
HSLS: Osnovni cilj je artikuliranje stavova građana

"Do danas je na portal pristiglo oko 150 prijedloga i komentara građana koji žele nešto promijeniti u Rovinju. Neki od prijedloga bili su vrlo konkretni pa smo u suradnji s našim povjerenstvom neke od tih prijedloga uvrstili u program HSLS-a grada Rovinja", rečeno je, 10. travnja na medijskoj konferenciji rovinjskog HSLS-a prilikom predstavljanja rezultata portala "Predloži za Rovinj" nakon 60 dana aktivnosti.

"Prije svega želimo reći da je cilj portala novim načinom komunikacije s građanima Rovinja potaknuti naše sugrađane da se uključe u kreiranje sudbine grada Rovinja", poručili su iz Rovinjskog HSLS-a. Građani su predlagali, a mogu i dalje predlagati i ocjenjivati ideje iz 11 kategorija, a najviše je predlaganih rješenja,čime su  apostrofirali glavne probleme: rovinjske bolnice, gospodarsku zonu Grada Rovinja, problem parkinga i prometnih rješenja u gradu, problem odlaska mladih ljudi iz grada i druge slične teme.

"HSLS Rovinj uzeo sebi u zadatak ponuditi rješenja u svom izbornom programu i zastupati ih u radu slijedećeg saziva gradskog vijeća", istaknuli su u HSLS-u i dodali kako osnovni cilj liberalno-demokratskih mehanizama je ne vladanje nego artikuliranje stavova građana i njihova zaštita od zloupotrebe moći, s jasno izraženim osjećajem za optimizam i istinskom vjerom u napredak i razvitak te uspostava što pravednijeg društva.

Ogranak HSLS-a Rovinj poručuje kako polazeći od tih načela želi participirati u vlasti Grada Rovinja ne iz razloga puke participacije u upravljanju Gradom, već da bi istinski doprinijeli napretku i razvoju grada. "A po nama liberalima Rovinja, svi resursi kao pretpostavka razvoja postoje, samo treba tim resursima upravljati svrsishodno u korist svih građana našega grada", naglasili su u HSLS-u Rovinja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa