Više od petsto sportaša na porečkim terenima

0
Finale rukometa; gradonačelnik Peršurić dijeli medalje
Finale rukometa; gradonačelnik Peršurić dijeli medalje

Poreč je proteklog vikenda bio domaćin raznim sportskim manifestacijama, što je dobra uvertira, na početku predsezone i proljeća da se u grad sporta i manifestacija upravo takva događanja i vraćaju.

U subotu je u boćarskoj dvorani održana završnica Super hrvatske boćarske lige za sezonu 2021./2022. Obzirom da je Super hrvatska boćarska liga najviši nacionalni rang boćarskog takmičenja, njegova završnica nesumnjivo predstavlja najznačajniji nacionalni boćarski događaj godine. Tako su se u polufinalnim susretima u subotu sastali BK Istra Poreč (Poreč) i BK Pazin (Pazin), te BK Biston (Baška Voda) i BK Zrinjevac (Zagreb). Finalisti su snage odmjerili u nedjelju poslijepodne, a sa boljim rezultatom i pobjedničkim peharom kući su otišli boćari iz BK Biston, dok su se Porečani iz BK Istra plasirali na drugo mjesto.

Subota je bila i dan za atletiku, jer je u organizaciji Atletskog Saveza Istre i domaćina atletskog kluba Maximvs Poreč na stadionu Veli Jože u Poreču održano Prvenstvo Istre u atletici. Takmičenje je okupilo 220 natjecatelja iz 7 klubova Istarske i Primorsko goranske županije.

Od petka do nedjelje, u uvali Peškera plovilo je i osamdesetak mladih jedriličara iz 25 jedriličarskih klubove diljem Hrvatske koji su se natjecali u 2. izbornoj regati Grada Poreča 2022. kojoj je domaćin i organizator bio ovdašnji Jedriličarski klub Horizont.

Zanimljiv rukomet igrao se u subotu i u dvorani Veli Jože gdje su domaćini iz RK Poreč dočekali RK Nexe iz Našica u dvoboju rukometne Lige prvaka. Našičani su kao favoriti i odnijeli pobjedu i nastavljaju u četvrt finalu EHF lige. Utakmice između ova dva kluba u osim natjecateljskog duha, uvijek su zanimljive i iz razloga što u Nexeu igraju i bivši rukometaši porečkog kluba.

 

Rukomet se igrao i u dvorani Žatika gdje se proteklih dana odvijaju rukometni dani, a čast da otvore završnice hrvatskih rukometnih liga ove sezone, pripala je ekipama 1. Hrvatske rukometne lige U16 za žene. Ukupno 12 ekipa u skupinama A i B, odradilo je borbu za najbolje mlade rukometašice Hrvatske, a vrhunac se održava danas. Na završnoj svečanosti, danas, medalje pobjednicama, prvakinjama iz ŽRK Ivanić uručio je gradonačelnik Loris Peršurić.

-Već smo tradicionalno prepoznati kao kvalitetna sportska destinacija, koja je pokazala visoku razinu organiziranosti i spremnosti tijekom ugošćavanja najvećih sportskih događaja na svjetskoj razini, a isto tako jako nas vesele i ovakve, manje ali jednako vrijedne manifestacije koje okupljaju veliki broj sudionika, posebice mladih. Imamo još puno sportskih, ali i drugih manifestacija koje nas čekaju u predsezoni i nadam se da je to samo uvertira u ljeto ispunjeno gostima i manifestacijama, kaže gradonačelnik Peršurić koji je i sam obišao i pozdravio brojne sudionike sportskih događanja proteklog vikenda.

Poreč će u znaku sporta biti i sutra gdje će se u 18 sati u dvorani Žatika održati Dan porečkog sporta odnosno proglašenje najboljih sportaša i sportašica, te klubova u Poreču u protekloj godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa