Jakovčić i Sršen u Splitu: Cilj su nam konkretne teme iz života građana

0
Nela Sršen i Ivan Jakovčić
Nela Sršen i Ivan Jakovčić

Kokretne teme vezane uz život hrvatskih građana prioritetni su političko programski cilj Nezavisne liste za Europski parlament nositelja Ivana Jakovčića, naglasio je nositelj liste7. travnja, na predstavljanju u Splitu zajedno s kandidatkinjom na listi, istaknutom liječnicom i humanisticom dr. Nelom Sršen.

"To je najveća razlika između nas i velikih stranaka koje se bave takozvanim općim, velikim temama koje su daleko od građana. Respektiram kolege s lista SDP-a i HDZ-a i sigurno će polučiti rezultat na prvim europarlamentarnim izborima u Hrvatskoj", ustvrdio je Jakovčić.

U Europskoj uniji Hrvatska ima potencijala i može biti jedna Austrija, Danska ili Finska. Potrebno nam je u Hrvatskoj više Austrije nego Grčke, istaknuo je  te između ostalog poručio kako će se osobno baviti temama poljoprivrede, turizma i ribarstva. Prema njegovom mišljenju poljoprivreda je osobito važna i na nju se odnosi ukupno, oko 50 posto proračuna Europske unije.

Dr. Sršen kaže kako nije samo njezina želja, već i obveza pridonositi Domovini lobiranjem u Europskoj uniji kako bismo koristili više i strukturne fondove Europske unije za projekte u Hrvatskoj. Dodaje kako je spremna pomoći na području zdravstva na osnovu svojeg iskustva života i rada u Europskoj uniji. U Europskom parlamentu želi govoriti i o pravima kolega hrvatskih liječnika, za koje kaže kako su višestruko slabije plaćeni od talijanskih liječnika. Nezavisna lista za Europski parlament Ivana Jakovčića se nakon Splita, predstavila i u Šibeniku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa