Četiri pješaka ozlijeđena u prometnim nesrećama u Pazinu i Puli

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave istarske 21. siječnja dogodile su se tri prometne nesreće, u kojima su na pješačkim prijelazima ozlijeđena četiri pješaka.

U Puli su se dogodile dvije prometne nesreće, i to jedna u Rakovčevoj ulici, a druga na Giardinima. Oko 12.20 sati 65-godišnjak je upravljao automobilom Škoda, pulske registracijske oznake, kolnikom Rakovčeve ulice te se dolaskom do raskrižja s Faverijskom ulicom nije približavao pješačkom prijelazu s dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti i propustiti pješake. Prednjim dijelom vozila udario je u 71-godišnjakinju i 83-godišnjaka koji su prelazili cestu preko pješačkog prijelaza. Žena je u nesreći lakše ozlijeđena, dok je muškarac zadobio teže ozljede te će se nad vozačem provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Na Giardinima je 61-godišnjak oko 15.05 sati upravljao automobilom Dacia, pulske registracijske oznake, a također se nije pješačkom prijelazu približavao dovoljnom sigurnosnom brzinom te je udario u  22-godišnjakinju koja je prelazila cestu na propisanom mjestu. Pješakinja je u nesreći lakše ozlijeđena, a lakše ozlijede i zadobila je i maloljetnica koja je na isti način stradala na pješačkom prijelazu u Rakovčevoj ulici u Pazinu. Na nju je naletio 68-godišnjak s automobilom Fiat, pulske registracijske oznake. Protiv obojice vozača pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, Policijska uprava istarska apelira na sve sudionike u cestovnom prometu da poštuju prometne propise i sigurnosna pravila.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa