Večera je rasprodana

Ivica Matošević slavi 25 godina života s vinom i za vino

0
Ivica Matošević (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ivica Matošević (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ivica Matošević slavi 25 godina života s vinom i za vino. Rođendan će obilježiti kako i priliči, u dobrom raspoloženju i uz drage ljude i dobro vino, a za ovaj okrugli, slavlje će održati u hotelu Ikador s prijateljem i vinarom Matjažem Lemutom koji također slavi 25 vinskih godina. Večera je rasprodana gotovo deset dana prije održavanja, piše Jutarnji.

Zaslužnost Ivice Matoševića za istarsku vinsku scenu uvelike premašuje novinarski članak, a o njegovu putu mogle bi se napisati knjige. Jednu je realizirao 2014. godine Zlatko Gall pod nazivom "Barely Legal". S velikim vinarom razgovarali smo uz njegov pjenušac, sjedeći uz kamin u Krunčićima, selu nedaleko od Limskog kanala, gdje mu je smještena vinarija. Ivica Matošević krenuo je u svoju vinsku avanturu slučajno, valjda kako se i događaju sve dobre stvari u životu, ako slučajnosti uopće postoje, piše Jutarnji.

Gradski dečko odrastao na asfaltu uz rock & roll, frik za knjige, štreberski je gutao sve informacije o vinskom svijetu koje su mu dospjele pod ruku. Sredinom 90-ih godina, točnije 1995., u Valsabbionu, tada najboljem restoranu u zemlji, održavala se Večer beaujolaisa. Otvarale su se boce, večer je poodmakla pa što na poticaj Sonje Perić (vlasnice Valsabbiona), što zbog vina i vlastite znatiželje, Matošević je odlučio da će dogodine doći sa svojim konjem za utrku. "Istarski" beaujolais napravio je od borgonje, za koju se tada smatralo da je po sortnosti istovjetna gamayu, francuskoj sorti grožđa od koje se radi poznato francusko mlado vino. Nešto kasnije znanost će pokazati da je borgonja zapravo frankovka, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa