Obljetnica biskupskog ređenja mons. Ivana Milovana

0
Foto: Porečka i pulska biskupija
Foto: Porečka i pulska biskupija

Porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan, u ponedjeljak, 10. siječnja, euharistijskim slavljem spomenuo se svog biskupskog ređenja koje je bilo pred 24 godine, 10. siječnja 1998. godine, objavila je Porečka i pulska biskupija. Prenosimo dio članka u nastavku.

Svečar je misno slavlje tom prigodom predvodio u fažanskoj župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana. On na području te župe živi od umirovljenja, te redovito pomaže u pastoralnom životu. Osim ondje, rado pomaže i drugim župnicima, kad god ga zamole za pomoć, što u vremenu pandemije, nažalost nije rijetko.  

Čestitajući mons. Milovanu, preč. Jakovljević je napose istaknuo: „Ovom sv. misom i mi želimo zajedno s njime zahvaliti za pastirsko služenje; za širenje mreže evanđelja i ljubavi. Ta mreža nas ne guši, dapače ona nas oslobađa i daje nam novu snagu da živimo svoje kršćansko poslanje svaki dan iznova. Upravo s tim mislima našem biskupu čestitamo godišnjicu biskupskog ređenja i zahvaljujemo što imamo tu milost da svakodnevno s njime i uz njega širimo mrežu evanđelja, mrežu ljubavi.“, objavila je Porečka i pulska biskupija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa