Sale Veruda: 'Svi su ovdje nastupili, ali doslovno svi iz Juge'

0
Sale Veruda (foto: RTL)
Sale Veruda (foto: RTL)

Od Azre preko Bijelog dugmeta do Ekatarine Velike, popisu jugoslavenskih bendova koji su ovdje nastupili nema kraja. "Tko god vam padne na pamet od izvođača za koje ste nekad znali iz doba SFRJ svi su ovdje nastupili, ali doslovno svi", kaže Sale Veruda, osnivač KUD Idijota. Prve su korake ovdje učinili i pulski rokeri, piše RTL.

"Dakle, moja karijera je počela u Uljaniku, živjeli smo život Uljanika. Tu smo igrali košarku, nogomet, vježbali, instrumenti su uvijek bili na bini. Navečer svirali, mi smo živjeli rock 'n' roll", ispričao je Bruno Langer, osnivač Atomskog skloništa, za RTL.

No, nakon zlatnih godina počeo je spor, ali siguran pad. Rock 'n' roll jednostavno nije preživio na otvorenom tržištu i uslijed nedostatka interesa lokalne uprave. "Grad ne samo da nije išao na ruku Uljaniku koliko ja znam te stvari, kako ih ja vidim, nego dapače nekim svojim potezima je išao i kontra Uljanika", tvrdi Veruda. "Nisam Uljanikovac bio nikada, ali žao mi je za umriti, evo žao mi je za umriti, da ne govorim o Piramidi jer tamo sam proveo mladost, evo skoro plačem", rekao je istarski glazbenik Alen Vitasović, za RTL. Video s RTL-a u nastavku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa