Plavčić o Plominu: 'Zajednički stav prema Zagrebu donosi rezultate'

0
Željko Plavčić
Željko Plavčić

"Kao što se problemi Kaštijuna ne riješavaju u Žminju, niti nas itko pita za viđenje, a kamo li za rješenje, tako nas vjerojatno neće niti pitati za Plomin. Zadnji takav primjer su vodoopskrbna područja, gdje se preko 90 % dužnosnika s područja Istre izjasnilo za tri uslužna područja", izjavio nam je načelnik Žminja Željko Plavčić komentirajući moguću pretvorbu plominske elektrane u spalionicu.

"Imate primjer i Istarskog ipsilona za kojeg sam se jasno zalagao da po primjeru na Krčki most, tunel Biokovo i dionice po Slavoniji, istarska obitelj ima pravo na jednu godišnju vinjetu po povlaštenoj cijeni od 750 kuna pa sam dobio odgovor da je dionica u koncesiji i da pravila određuje netko drugi", rekao je Plavčić.

"Stajališta sam da pitanje Plomina moraju riješavati prvenstveno stanovnici područja Labinštine uz jasne i nedvosmislene preporuke struke, a svakako da svi zajedno, ne samo gradonačelnici, moramo usmjeravati politiku razvoja, ekologije i održivosti u Istri. Ponekad uz kompromis, ali svakako na zadovoljstvo svih dionika. Jasan i zajednički stav prema Zagrebu donosi rezultate, ali mora bit usuglašen od svih, a ne razilazeći na dionici lokalne i regionalne. Nismo ovdje da budemo neprijatelji istarskom čovjeku, već probleme moramo zajednički i sistematski riješavati s jasnom vizijom razvoja Istre", zaključio je, podsjetivši na svoj stav od prije desetak godina koji možete pogledati ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa