Zbog korone otkazano svečano otvaranje nove pulske bolnice

0
Župan Miletić tijekom nedavna obilaska bolnice (foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Župan Miletić tijekom nedavna obilaska bolnice (foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Opća bolnica Pula prošlog je mjeseca dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice, čime je dovršena najznačajnija investicija istarskog zdravstva u proteklih 30 godina. Svečano otvaranje nove Bolnice planirano je za ponedjeljak 17. siječanja 2022. godine, međutim zbog pogoršane epidemiološke situacije, rasta broja zaraženih te broja preminulih od virusa COVID-19, istarski župan Boris Miletić donio je odluku o otkazivanju svečanog otvaranja.

Istarski župan prethodno se konzultirao sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, a sa županovom odlukom o otkazivanju složio se i Ured predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

- Nakon dugih godina čekanja, Istra ima novu, modernu i vrhunski opremljenu Bolnicu, primjerenu 21. stoljeću i po uzoru na najrazvijenije europske regije. Nova Bolnica je na ponos svih nas, a posebice na radost svih djelatnika i pacijenata, kojima i ovom prilikom zahvaljujem što su imali razumijevanja tijekom proteklih šest godina, koliko je trajala izgradnja, kazao je župan dodajući da će se svečanost održati čim se poboljša epidemiološka slika.

 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa