Iz vodnjanske pršutane stiže prvi domaći čips od pancete

0
Istarski čips Panceta Hit (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Istarski čips Panceta Hit (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Pršutarna i Stancija Buršić iz Vodnjana u svoj je asortiman uvela suhomesnatu grickalicu, točnije istarski čipa od pancete. Inače, u pitanju je pršutana koja je krenula s radom 1994.godine, tada pod nazivom “Kod Milana”, a danas imaju šest zaposlenih i stanciju u kojoj nude jela bazirana na njihovim suhomesnatim proizvodima, piše Poslovni.

“Ideja za otvaranjem pršutane došla je kad je moj otac Milan, prestao raditi u velikoj tvrtki u Istri koja se bavila proizvodnjom, bio je to veliki pogon od skoro 30.000 pršuta godišnje, koji danas propada”, prisjetila se početaka Mikela Buršić Lisjak, čija je obitelj startala s ovim biznisom. Kako kaže, sva proizvodnja je njihova, a na tržištu imaju pršut, pancetu, kobasicu, zarebnjak i špaletu (prednja svinjska noga) te suhomesnatu grickalicu, točnije čips od pancete. Kako dodaje Buršić Lisjak, u doba pandemije, kada je sve bilo neizvjesno na tržište su plasirali taj novitet, donosi Poslovni.

 

“Odlučili smo malo modernizacije uvesti u tradiciju i napravili smo prvi istarski čips od pancete. To je zapravo i prvi suhomesnati čips u Hrvatskoj, naime, radi se od pancete, ne od krumpira s okusom. Prodaja naših proizvoda ide naprijed, mijenjamo se i trudimo se približiti proizvod kupcu, a pri tome raditi sa srcem kako bi bili prepoznatljivi. Zadnje dvije godine bile su teške, ali naši kupci su zahvaljujući raznim kanalima prodaje uspjeli doći do svojih proizvoda i do nas. U krugu imanja stvorili smo jedan krug rada. Startamo s pršutarnom i proizvodnjom, to nudimo u našem restoranu zajedno sa svim istarskim autohtonim jelima kao što su fuži,njoki, pljukanci maneštrom, kupusom i kobasicom, te špaletom giravolta. Za kraj, nadovezujemo se s malim dućanom u kojem možete pronaći sve što Istra nudi – vino, rakije, med, maslinovo ulje, sir i naše proizvode˝, ističe Buršić Lisjak za Poslovni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa