Medulinac studira u Padovi

Još u srednjoj školi odlučio da će povijest biti njegov poziv 

0
Marko Drandić i Ivan Kirac
Marko Drandić i Ivan Kirac

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je 10. siječnja u općinskoj vijećnici Marka Drandića, studenta povijesti na Sveučilištu u Padovi, koji je tijekom srednjoškolskog obrazovanja postizao izvrsne rezultate.

Maturant je generacije u Talijanskoj srednjoj školi Dante Alighieri Pula, ostvarrio je najbolji rezultat na ispitu Državne mature iz Talijanskog jezika i književnosti (materinski jezik) na višoj razini ispita, na državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinski jezik osvojio je 3. mjesto u kategoriji srednjih škola, na županijskom natjecanju iz geografije osvojio je 1. mjesto u kategoriji 2. razreda srednje škole, na županijskom natjecanju iz povijesti osvojio je 2. mjesto u kategoriji četvrtih razreda, na županijskom natjecanju iz latinskog i grčkog jezika osvojio je 2. mjesto u kategoriji latinskog jezika za opće gimnazije i 4. mjesto u kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije, a na Istarskom zavičajnom kvizu 'Krasna zemljo' osvojio je 2. mjesto u kategoriji srednjih škola.

Pored toga, sudjelovao je i u raznim projektima.

Načelnik Ivan Kirac čestitao je Marku Drandiću na svim dosadašnjim uspjesima te mu, uz komplet knjiga, uručio i bon u iznosu od 3.000 kuna za kupnju informatičke opreme.  

Marko Drandić zahvalio se Općini Medulin na nagradi, istaknuo je kako mu dosadašnji uspjesi predstavljaju i veliku odgovornost prema daljnjem radu i učenju. Najviše se ponosi svojim dosadašnjim postignućima na različitim natjecanjima. Naveo je kako ga je povijest oduvijek interesirala, te da je već na početku srednjoškolskog obrazovanja odlučio da će upravo povijest biti njegov životni poziv. 

Sveučilište u Padovi odabrao je jer se radi o dobro organiziranom studiju s izvrsnim profesorima, koji upravo ove godine slavi 800. godišnjicu svog osnutka. Sam studij daje dosta veliku slobodu u izboru velikog broja izbornih predmeta a Marka najviše interesira novovjekovna povijest. Njegove su ambicije svakako graditi svoju karijeru u akademskoj zajednici. 

Načelnik Ivan Kirac poručio je svim mladima da kroz obrazovanje i sport jedino mogu graditi sretan i uspješan život te poželio sve najbolje Marku u osobnom i budućem poslovnom životu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa