Pokušao dobiti nasljedstvo pa ostao bez novca

0
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Rovinjska je policija zaprimila prijavu 53-godišnjaka koji je prevaren za više tisuća kuna. Naime, muškaraca je prije šest mjeseci kontaktirala osoba koja se predstavila kao državljanka Velike Britanije koja radi u banci i ima za njega poslovni prijedlog od kojeg bi oboje mogli imati koristi.

Navela je da u banci ima pristup novčanim sredstvima pokojnih osoba iz Libije te da su ta sredstva ''zamrznuta'', s obzirom da se nije javio nitko od nasljednika. Ponudila mu je da će putem odvjetnika pripremiti poslovnu dokumentaciju kao da je 53-godišnjak poslovni partner pokojne osobe. Kada je muškarac pristao na ponudu, osoba ga je tražila uplatu naknade kako bi se novčana sredstva deblokirala.

 

Vjerujući da je osoba doista djelatnica banke i da je sve istina, s obzirom da je komunicirala s njim putem adrese elektroničke pošte jedne britanske banke, 53-godišnjak joj je uplatio više tisuća kuna. Kada ga je ponovno tražila novac za plaćanje sudskih troškova, posumnjao je i zatražio od nje potvrdu da će primiti novac na svoj račun, a što osoba nije učinila te je događaj prijavio policiji.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa