Imenovane istarske voditeljice za borbu protiv psihičkih kriza u školama

0
Ilustracija (foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je članove Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja te regionalne voditelje koji u slučaju kriznog događaja pokrivaju potrebe u sustavu odgoja i obrazovanja te su članovi tima posebno educirani stručnjaci za pružanje psihološke pomoći ove vrste.

Zadaće članova tima su provođenje psihološke krizne intervencije u slučaju kriznih događaja s ciljem ublažavanja utjecaja kriznog događaja, ubrzavanja procesa oporavka sudionika te sprečavanja dugotrajnih psiholoških posljedica traumatskog događaja, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

Protokolom o pokretanju psiholoških kriznih intervencija u sustavu odgoja i obrazovanja određeni su uvjeti u kojima se poziva tim za psihološke krizne intervencije te redoslijed koraka u aktiviranju tima za psihološke krizne intervencije.

Ministarstvo je koncem godine objavilo i popis osoba za kontakt, odnosno regionalnih voditelja pri pokretanju psiholoških kriznih intervencija. Za Istarsku županiju to su Davorka Glavina-Stanković te zamjenica Jasna Lazić, obje iz Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa