andrea milan

Rovinjka izrađuje prirodnu kozmetiku a na bini je kao kod kuće

0

"Pojam uspješnosti je totalno individualan tako da ne mogu dati objektivan odgovor. Meni je to, recimo, postizanje zadovoljstva kako na poslu tako i privatno, kada se kockice poslože recimo to tako. Kada žena osim majčinstva nađe svoju svrhu i teži ka financijskoj slobodi, da se može osloniti na sebe a ne isključivo na supruga, kako su se do sada žene odgajale. To je po meni uspješna žena", kazala nam je pjevačica Andrea Milan. Ima 28 godina, majka je dvojice sinova i živi u Rovinju. Njeno je zanimanje glazba u kojoj nalazi ne samo izvor prihoda, već i životno zadovoljstvo.

"Bavim se pjevanjem od zaista malih nogu, a profesionalno više od deset godina u raznim glazbenim sastavima. Sporedno tome, nakon rođenja mojih sinova htjela sam istraživati o sastojcima koji se nalaze u proizvodima koje koristimo te se tu rađa moja ljubav prema prirodnoj kozmetici od kojih neke i sama izrađujem kod kuće", priča nam Andrea.

Dolazi iz glazbene obitelji

Dodaje da je u pjevačke vode krenula sasvim spontano u vrtiću, budući da dolazi iz glazbene obitelji, te je nakon toga godinama nastupala na raznim festivalima. Sa šesnaest godina dobiva prvu profesionalnu ponudu da se pridruži tročlanom sastavu.

"Od tada praktički nisam stala s radom. Trema je postojala davnih dana, a sad mi je odlazak na binu jedna prirodna pojava, gdje se zaista osjećam kao kod kuće. Na toj bini mogu prenijeti najviše emocija kroz mikrofon i to mi stvara ugodu umjesto neugode, kao nekima", kaže naša sugovornica. Po njenom mišljenju, pjevač ili pjevačica smatraju se 'dobrima' ukoliko se spoje glas i scenski nastup.

 

"Scenski nastup, vladanje na bini, komunikacija s publikom upotpunjuju dobar glas te time čine pjevača jedinstvenim i prepoznatljivim", priča Andrea koja nema nekog omiljenog pjevača, ni na "globalnoj razini", ni u Rovinju, koji, kako kaže, "vrvi glazbenicima".

Umjetničkim vodama plove i njen suprug, inače bubnjar Zoran Milan, i njegova majka - Vesna Milan, koja je pjesnikinja. 

'Podjednako se bavim djecom kao i suprug'

Kako usklađuje poslovne i privatne obaveze, pitamo našu sugovornicu.

"Majka sam dvojice sinova, petogodišnjaka i četveromjesečne bebe. Poslovne i privatne obaveze usklađujem na način da nemam cijeli teret odgoja na sebi, nego se podjednako bavim djecom kao i suprug, pa na taj način imam vremena i za sebe, a i za posao. Mada 'posao' glazbe ne mogu nazvati poslom; ne zahtijeva od mene fizičku prisutnost kod priprema i veliki dio toga odrađujem zapravo kod kuće", objašnjava Andrea Milan koju pitamo i za omiljeni nastup.

"Pod omiljenim nastupom mogu izdvojiti onaj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 2015. godine povodom 30. godišnjice karijere Borisa Novkovića gdje sam nastupala kao prateći vokal zajedno s bendom. Zanimljivo je nastupati na takvim događajima jer se puno toga događa iza kulisa, probe s filharmonijskim orkestrom daju jednu dozu magičnosti te usklađivanje s još dva prateća vokala su samo neke od 'izazova' koji daju predivan krajnji rezultat", zaključila je. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa