Fra Ilija Vrdoljak preminuo u rovinjskom Franjevačkom samostanu

0
Fra Ilija Vrdoljak na misi povodom proslave blagdana Velike Gospe u Perivoju Gospe Trsatske (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)
Fra Ilija Vrdoljak na misi povodom proslave blagdana Velike Gospe u Perivoju Gospe Trsatske (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Fra Ilija Vrdoljak preminuo je subotu, 1. siječnja 2022., u 73. godini života, 56. redovništva i 46. svećeništva, u Franjevačkom samostanu u Rovinju, javio je portal Porečke i pulske biskupije. Fra Ilija je rođen 20. ožujka 1949. u Kovačevcima (BiH), od oca Mijata i majke Lucije rođ. Stanić.

Godine 2014. izabran je na službu Provincijalnog ministra Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koju je obavljao sve do 2020. nakon čega odlazi u Franjevački samostan u Rovinj gdje je bio predstojnik kuće i župni vikar sve do svoje smrti. Više puta je bio izabran za definitora Provincije. Godine 2014. je primio u Beču visoko odličje za zasluge Republike Austrije – Zlatni križ časti, kojim ga je odlikovao tadašnji austrijski predsjednik Heinz Fischer, zbog predanog dušobrižničkog rada na integraciji ljudi hrvatskog podrijetla u austrijsku sredinu, očuvanju vjere i materinskog jezika kao i očuvanju kulture i sakralne baštine, javio je portal Porečke i pulske biskupije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa