Umagični blagdani stvorili veselu blagdansku atmosferu

0

Umaška tradicionalna božićna manifestacija „Umagični blagdani – Natale Umagico“ ove je godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, osigurala ugodnu božićnu atmosferu ponudivši niz evenata na otvorenom i zatvorenom. Tako je 11. izdanje umaškog adventa ponudilo 12 koncerata, 3 kazališne predstave, 1 balet, 3 izložbe te 7 kino projekcija, za sve ukuse i generacije. Eventi su obogaćeni „Umagičnim“ kućicama koje su posjetiteljima nudile slatke i slane delicije, tople i hladne napitke, za svakoga ponešto.

Organizatori Umagičnih blagdana, Grad Umag, Ustanova Festum, Turistička zajednica grada Umaga, Zajednica Talijana Umag te UPT-Università Popolare di Trieste potrudili su se da i ova pandemijom pogođena godina donese osmijehe na lica svih sugrađana ponudivši im zanimljiv, veseli kulturno-zabavni i ugostiteljski program.

Veći dio adventskog programa odvijao se na Umagičnom trgu, Trgu 1. svibnja, uz niz lokalnih bendova koji su tijekom jutra protkali umašku atmosferu zabavnim tonovima. Bili su s nama grupe Pop Gunz, Vervet, Gordan Gregurović & The Band, Goran Griff & Bullea Folk, Febra, Malvatubes, The Molly, Acoustic Lounge trio, a u Novu nas je godinu prekrasnim repertoarom uvela grupa New Avenue. Božićni koncert oduševio je publiku u subotu, 11. prosinca u Umagičnoj dvorani-Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“, gdje je Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići priredio koncert za pamćenje, a koji je dodatno obogatila njihova gošća Angelica Zacchigna. Obzirom na loše vremenske uvjete, badnji je koncert odgođen na 30. prosinca 2021., kad je izvrsna grupa Etiènne & Tempera band zabavljala Umažane na Umagičnom trgu i oduševila sve prisutne svojim fantastičnim repertoarom.

Umagične je blagdane 26. prosinca dodatno obogatila tradicionalna humanitarna utrka HO HO HO Run u organizaciji SRD Olimpik, koja je okupila sudionike željne sporta i rekreacije, zabave i druženja. Start su popratili muzičari energičnog Brass band-a Vižinada, koji su nakon utrke nastavili zabavljati sve sudionike i navijače na Umagičnom trgu.

 

Kazališne predstave, koje su oduševile male i velike tijekom Umagičnih blagdana, bile su dječja Božićna predstava „Istarsko blago bake Mraz“ na Umagičnom trgu, kao i „Siciliano per caso?“ i „Oltre il volo“ u Umagičnoj dvorani. Umagična dvorana i ove je godine ugostila prekrasne baletanke Plesnog centra „Carlotta Grisi“ koje su 19. prosinca pripremile balet „Orašar“ posvećen voditelju Nicolaeu Vascu, a koji je prerano napustio ovaj svijet, ostavivši za sobom neizbrisivi trag baletne ljepote i kulture kojim je obavio naš grad.

Izložbeni je program 3. prosinca otvoren izložbom jaslica autorica Nerine Gašperini Savian i Slavice Renko te „Terra Umagica“ autora Giancarla Stivala u crkvici Svetog Roka, a koja ostaje otvorena do 6. siječnja 2022. godine.  U utorak, 14. prosinca, u MMC galeriji Grada Umaga otvorena je izložba Gianfranca Jannuzza, dok je u subotu, 18. prosinca u 18:00h u MMC-u POU Umag otvorena tradicionalna izložba 12 odabranih fotografija naših sugrađana za Kalendar Grada Umaga 2022.

Ujedno, kino program u Umagičnoj dvorani ponudio je niz vrhunskih filmova visokorangiranih na svim ljestvicama pozitivnih kritika i gledanosti u svijetu.

Ovogodišnje jedanaesto izdanje Umagičnih blagdana građanima je ponudilo dozu zabave, glazbe, plesa, umjetnosti i kulture, filmskih uradaka, svega pomalo, a u skladu s „novim normalnim“, u nadi da će iz Festuma već sljedeće godine bez zadrški i briga, opušteno moći ponuditi Umažankama i Umažanima još bogatiji program za sve ukuse i generacije, kao i dugo iščekivani doček Nove godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa