Završna konferencija projekta Kontija Limski zaljev

0

U srijedu, 29. prosinca održana je završna konferencija EU projekta „KLIM Kontija – Limski zaljev – Održivo upravljanje zaštićenim područjima“ koju je organizirala Općina Vrsar u Znanstveno-edukacijskom centru (ZEC-a) u šumi Kontija (na adresi Kloštar 30, Vrsar).

Na konferenciji su nazočili partneri u projektu te su se okupljenima obratili: predstavnik partnera Istarske županije, Bruno Kostelić, voditelj Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša, Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, Ana Ljubić kao predstavnik partnera Javne ustanove Natura Histrica, viša savjetnica za pripremu i provedbu projekata JU Natura Histrica, i voditelj projekta Slobodan Vugrinec, kao predstavnik vodećeg partnera Općine Vrsar-Orsera, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsar-Orsera.

Tijekom konferencije o brojnim aktivnostima iz projekta govorili su i članovi projektnog tima: Sandi Čuka, Ines Šepić, Vlasta Gortan i Anton Prekalj.

 

U uvodnom dijelu konferencije nazočnima se obratio voditelj projekta Slobodan Vugrinec te je istaknuo: „Najvažnija značajka ovoga Centra, bit će njegov edukativni karakter. Uvjereni smo da će znanstvene spoznaje i činjenice koje se u ZEC-u budu usvajale od najmlađe dobi olakšavati mladima snalaženje u budućim vremenima te ujedno razvijati kod njih svijest o potrebi prijateljskog odnosa prema prirodi. U sklopu projekta „KLIM“ uređene su i opremljene pješačko-biciklističke staze  („Energija“, „Voda“ „Šuma“ i „Fratarske škale“), orijentacijski poligon (9 kontrolnih točaka), osmatračnica na Mukabi i promatračnica za ptice na području Paluda, a za prijevoz korisnika ZEC-a nabavljenoje vozilo na električni pogon s 11 mjesta i  dodatnim mjestom s rampom za osobe s posebnim potrebama.“

Na kraju govora se zahvalio svim tvrtkama i institucijama koje su sudjelovale u realizaciji ovoga projekta, a posebno kolegicama i kolegama članovima projektnog tima: Brunu, Ani i Ani, Ines, Vlasti, Sandiju i Toniju, bez kojihovaj kompleksan projekt ne bi mogli privesti kraju. U sklopu konferencije organozirano je za predstavnike medija i uzvanike razgledavanje Znanstveno–edukacijskog centra (ZEC) te kratka vožnja električnim vlakićem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa