vodnjanski ids opovrgava navode o podijeli

Codacci: 'O deluzijama jednog čovjeka neću trošiti riječi'

0
Igor Orlić i Enea Codacci
Igor Orlić i Enea Codacci

Potaknuti posljednjim istupima bivšeg predsjednika vodnjanskog IDS-a Filipa Macana, koji je 27. prosinca navečer samovoljno odlučio istupiti iz stranke, predsjednik IDS-a Vodnjan Enea Codacci i predsjednik Kluba vijećnika IDS-a u Gradskom vijeću Vodnjana – Dignano Igor Orlić govorili su 28. prosinca o vrijednostima i ciljevima novog vodnjanskog IDS-a.

- Politička kultura mi nalaže da o internim stvarima IDS-a govorim na tijelima IDS-a, tako da danas nemam namjeru osvrnuti se na prošla zbivanja unutar vodnjanskog IDS-a, istaknuo je Codacci dodajući još:

- O deluzijama jednog čovjeka, koji očito ne shvaća zašto smo prošli kako smo prošli na posljednjim izborima neću trošiti riječi. Ova nije ni prva, a vjerujem ni zadnja teorija zavjere koju smo imali prilike čuti s njegove strane. No, to nam daje povod da otvoreno govorimo o novom, boljem i otvorenijem IDS-u. I zato smo danas ovdje uzdignute glave.

- Vodnjanski IDS nije podijeljen. Upravo suprotno. Kompaktniji smo no ikada. Na unutarstranačkim izborima u rujnu, okrenuli smo novu stranicu. Važno mi je da to ljudi znaju. To što se nekoliko pojedinaca nisu u tome prepoznali - ne može, niti neće -  zaustaviti procese koje smo zajedno odlučili započeti, naglasio je predsjednik IDS-a navevši kako „novo vodstvo vodnjanskog IDS-a nudi najbolju verziju IDS-a, u kojoj ima mjesta za sve, ali i nulta stopa tolerancije prema svemu onome što ljude danas odvraća od politike.“

 

Codacci je poručio da „sukladno onome što smo od prvog dana obećali, odlučili smo maksimalno otvoriti našu organizaciju prema svima. Odluke donosimo u konstruktivnoj atmosferi, više nema prostora za jednoumlje i puko izvršavanje naloga.“

- Tako je i bilo i u slučaju proračuna, istaknuo je predsjednik Kluba vijećnika Igor Orlić. U IDS-u smo, kazao je, čuli poruku koju su nam poslali građani na izborima. Želim biti posve otvoren, nismo oduševljeni onime što smo dosad vidjeli od nove vlasti! Bilo je tu nekoliko nepotrebnih 'kikseva' i po mom sudu, ne baš tako dobrih odluka. Nismo oduševljeni niti prijedlogom proračuna, ali donijeli smo odluku da ćemo podržati prvi proračun nove vlasti!

- Za izglasavanje proračuna nisu bile potrebne ruke naših vijećnika, ali time smo htjeli poslati poruku da ne želimo rušiti. Dali smo priliku da se nova vlast u Vodnjanu dokaže. Naš 'kredit' je vremenski ograničen, u 2022. očekujemo da će nova vlast ubaciti u višu brzinu, zaključio je Orlić. 

Za kraj, Codacci je poručio da će IDS u ovom sazivu biti konstruktivna, ali oporbena stranka.

- Ne vidim nikakvu korist, posebice za građane, ako budemo a priori protiv svake odluke gradske uprave. Kao što sam rekao, dobre stvari ćemo podržati, pogotovo ako se odnose na socijalnu i društvenu komponentu, kao i na najranjivije skupine, a na loše stvari ćemo ukazati jer vjerujemo da uvijek treba težiti boljem. Sve stranke u Vodnjanu imaju isti cilj. Ne moramo surađivati niti biti partneri, ali moramo svi služiti ljudima!, zaključio je predsjednik IDS-a Vodnjan Enea Codacci.

Igor Orlić i Enea Codacci

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa