Raskol u vodnjanskom IDS-u?

Macan Codaccija optužio za pakt s Pastrovicchijom i napustio vodnjanski IDS

0
Gradsko vijeće Vodnjana i gradonačelnik
Gradsko vijeće Vodnjana i gradonačelnik

Nakon što je jučer, uoči sjednice Gradskog vijeća Vodnjana, na kojoj je izglasan proračun, oštro napao gradonačelnika Edija Pastrovicchija, bivši predsjednik vodnjanskog IDS-a Filip Macan nakon sjednice obrušio se i na svog nasljednika na čelu stranke Eneu Codaccija.

„Proračun kojeg je predložio gradonačelnik Edi Pastrovicchijo, osim vijećnika sa njegove liste, podržao je i dio IDS-ovih vijećnika koji su očito dobili nalog aktualnog predsjednika podružnice IDS-a Vodnjan Enee Codaccija da podrže Pastrovicchijev Proračun za 2022. godinu.

I tu sada svima stvar postaje potpuno jasna, a pojasnit ću je u kratkim crtama:

Enea Codacci aktualni je predsjednik gradske podružnice IDS-a Vodnjan koji je stupio na tu dužnost 12. kolovoza 2021. godine (nakon lokalnih izbora).

Početkom 2021. godine (preciznije 12. siječnja 2021.) na sjednici Predsjedništva vodnjanske podružnice IDS-a glasali smo o kandidatu IDS-a za gradonačelnika Vodnjana. Kandidati za gradonačelnika bili smo ja i Enea Codacci. Na toj su sjednici Predsjedništva prisustvovali svi članovi (ukupno 13), a rezultat je bio slijedeći: Filip Macan 8 glasova, Enea Codacci 2 glasa, dok su 3 člana bila suzdržana. Znači četiri puta više članova je glasalo za mene njego za njega i time ja postajem službeni, jedini i legitimni kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana.

 

No, sad je očito da je njegovo unutarstranačko kandidiranje kao jednog od kandidata IDS-a za gradonačelnika Vodnjana, a koje je u dogovoru s njim izrežirano te potpomognuto i od strane nekolicine IDS-ovaca koji su odluke o tome donosili mimo legitimnih tijela stranke, služilo da se umanji rejting IDS-a kao stranke i mene kao službenog kandidata IDS-a na lokalnim izborima i time pomogne Ediju Pastrovicchiju da postane gradonačelnikom.

Od danas je, glasajući za Proračun, IDS Vodnjan kojega vodi Enea Codacci i službeno u koaliciji sa Pastrovicchijom, a ubrzo ćemo vidjeti što tko dobiva od te suradnje. Bojim se da će pojedinci dobiti mnogo, a da će građani biti i ostati zakinuti. Nisam siguran da članovi IDS-a i građani Vodnjana koji su dali svoj glas za IDS to podržavaju.

Ja, Filip Macan u toj farsi i cirkusu koje vodi Enea Codacci unutar Podružnice IDS-a Vodnjan više neću sudjelovati i zato Vas ovim putem obavještavam da sam upravo glavnom tajniku IDS-a uputio obavijest o svom istupanju iz Gradske podružnice IDS-a Vodnjan.

Politikom ću se i dalje baviti i biti ću uvijek ono što jesam, čovjek čistog obraza koji je svim građanima bio i ostao uvijek na raspolaganju i čovjek koji diše i živi za ovaj grad i njegove građane u svakom trenutku!“, poručio je Macan preko Facebooka.

Bulić: Postupak djela članova IDS suprotan interesima njihove stranke

Među brojnim reakcijama na njegovu objavu posebno je zanimljiv komentar bivšeg sindikaliste i HSU-ovca Bruna Bulića.  

„Osobno mislim da je na sceni jedna prljava politička igra, naime lista udruga građana ima apsolutnu većinu u Gradskom vijeću Vodnjana te je postupak djela članova IDS suprotan interesima njihove stranke. Naime, glasanje za proračun kao i bilo koje druge odluke u ovakvoj konstalaciji snaga znači na sebe preuzimati odgovornost tako da sada gradonačelnik može raditi što ga je volja. Ako žele spasiti podružnicu IDS Vodnjana onda bi predsjedništvo IDS odmah trebalo izbaciti iz stranke te osobe, uostalom tim potezom one de facto su same sebe izbacile. Obzirom da sam bio involviran u izbore jasno je da se iza svega krije osobni interes pojedinaca, jer glavnom financijeru udruge građana koju vodi Edi Pastrovicchio ne nedostaje novca“, napisao je Bulić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa