Filip Macan o Ediju Pastrovicchiju:

'On se bavi samo sobom i željama pojedinaca koji ga okružuju'

0
Filip Macan u predizbornoj kampanji
Filip Macan u predizbornoj kampanji

Prilčno oštar u kritici vodnjanskog gradonačelnika Edija Pastrovicchija bio je njegov protukandidat na izborima i bivši predsjednik vodnjanskog IDS-a Filip Macan. Njegovu objavu na Feacebooku prenosimo u nastavku:

"Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio propustio je biti ono što je ljudima u predizbornoj kampanji „na sva usta“ obećavao, a to je da će biti otvoren, uključiv, da će spajati, a ne razdvajati i dijeliti, da će donijeti pozitivne promjene, pokrenuti razvoj i biti transparentan. No svojim je djelima i odlukama pokazao upravo sve suprotno; pokazao je zatvorenost, podjele, nerad, neefikasnost, nezainteresiranost i netransparentnost svoga rada.

Građani su mu odjednom nakon izbora postali nebitni, postali su mu teret. Vidljivo je to svakim danom sve više, a potvrda tome su brojna svjedočanstva nezadovoljnih građana koji svakodnevno upućuju primjedbe da se predmeti ne rješavaju, da se ne može doći do točne i potpune informacije vezano uz predmete, zamolbe i zahtjeve, a ono što nije dobro je da je komunikacija sa gradonačelnikom otežana i neiskrena. Komunikacija koja se prema javnosti svodi na populizam i demagogiju.

Građani svakim danom sve više otkrivaju njegovo pravo lice. On živi u svome svijetu i krenuo je svojim putem koji je bez građana, jer umjesto da zastupa interese građana i Grada, on se bavi samim sobom i željama pojedincima koji ga okružuju.

 

Razina netransparentnosti ide toliko daleko da je njemu i njegovoj predsjednici Gradskog vijeća sasvim normalno sazvati sjednicu Gradskog vijeća dva dana prije Božića (sjednica je sazvana u srijedu 22.12.2021. godine u popodnevnim satima), a održat će se danas u 18.00 sati te će se na njoj raspravljati i glasati za Rebalans Proračuna za 2021. godinu i Proračun Grada za 2022. godinu. Radi se o najbitnijim odlukama i dokumentima koje Gradsko vijeće donosi i koje direktno utječu na funkcioniranje Grada i svih proračunskih korisnika. Zar zaista misli da se gradski vijećnici mogu kvalitetno pripremiti za raspravu o Rebalansu i Proračunu u vrijeme Božićnih blagdana (radi se o materijalu na nekoliko stotina stranica) ili uopće ne želi da se na kvalitetan način raspravlja o tome te da vijećnici donesu samo formalnu potvrdu odluka.

Činjenica je da su svi istarski gradovi već usvojili Proračun za 2022. (puno prije blagdana), a da jedino Grad Vodnjan to nije još učinio i po tome je zadnji. Ovime gradonačelnik potvrđuje koliko mu je stalo do demokratskih načela i do transparentnosti. Ako tako postupa na početku mandata i kod donošenja svog prvog najvažnijeg Proračuna, što nas tek čeka u budućnosti?

Odgovor je jednostavan: Ovakav način rada početak je kraja!", napisao je Filip Macan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa