Erik (11) iz Pule najmlađi je 'šaptač psima' u Hrvatskoj

0
Erik svakodnevno vježba s Izzy
Erik svakodnevno vježba s Izzy

Dječak Erik Bijelić (11) iz Pule najmlađi je "šaptač psima" u Hrvatskoj, kako ga od milja mnogi zovu. Položio je ispit pred sucima u Puli, i to u konkurenciji za odrasle, te postao najmlađi vodič pasa. Na terenu se odlično snalazi, a koncentracija prilikom vježbi sa psom je ogromna. Erikov pas, belgijska ovčarka Izzy, slijepo ga sluša u svemu - obožava biti uz njega u svakom trenutku, a na terenu su kao jedno. Što Erik zapovijedi, Izzy posluša, piše 24sata.

"Vježbam s njom svaki dan i nikada me nije ugrizla. Ne ljuti se na mene kad vježbamo. Ako netko želi naučiti psa da ga sluša mora mu nekoliko puta izdati naredbu i pas će poslušati", jednostavno je objasnio dječak. Iako je dijete nitko mu na ispitu nije niti malo popustio, kazali su njegovi treneri Peter Maša i Damir Bernaca.

"On je naše čudo, a na ispitu su ga suci tretirali kao odraslu osobu jer takvih ispita nema za djecu. Erik ima veliku koncentraciju u radu i ako tako nastavi naša kinologija će dobiti mladu nadu", kazali su treneri.

Izzy ima potomka Zena kojeg će Erik također uskoro početi trenirati
Izzy ima potomka Zena kojeg će Erik također uskoro početi trenirati
Erik vježba s Izzy dvije godine, od kada je došla u njegov dom. Njegov otac Damir ponosan je na sina i odlazi s njim na treninge.

"Izzy već ima potomka Zena koji je napunio 4 i pol mjeseca, te će njega Erik uskoro početi trenirati. Vježba tjedno po nekoliko sati sa psom i to mu ne predstavlja nikakav problem. Odličan je učenik u školi, a da je vodič pasa nije rekao niti prijateljima jer se ne voli hvaliti", kazao je tata Damir.

Erika čeka i novi izazov - na jesen polaže još jedan ispit s njegovom Izzy, a osim poslušnosti, ispit uključuje otkrivanje tragova te napad i obranu, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa