čarobno 'selo' pod pahuljama

U Puli rijetko pada snijeg: 'Htjeli smo donijeti malo zimske idile'

0
Marija Kolar kraj zimskog sela
Marija Kolar kraj zimskog sela

"Kako kod nas u Puli rijetko pada snijeg htjeli smo donijeti malo zimske idile i ugođaja u Adrion te smo došli na ideju da napravimo čarobno zimsko selo", priča nam Marija Kolar, recepcionerka pulskog apart hotela Adrion u kojem je ovih dana niknula prava mala umjetnička kreacija.

"Uz potporu kolegice Ivane Grbac i direktora Viktora Karlića krenula sam u osmišljavanje i izradu sela od papira. Svi su elementi ručno rezani i izrada je trajala oko 2 mjeseca. U Adrion Aparthotelu prevladava moderan i jednostavan dizajn, pa je trebalo i selo u skladu, ali opet da ima duh blagdana. To je bio izazov budući da su korištene samo siva i bijela boja za kućice. Uz dodatak dekoracije crvene i zelene boje, grančice iz našeg vrta i  osvjetljenje, postigli smo tu čaroliju koju smo željeli. Ustvari, ispalo je bolje nego što smo zamišljali", rekla nam je Marija.

 

Dimenzije sela su 2,5 metara X 0,8 metara a visina mu je otprilike 0,7 metara. U maketi sela se nalazi i željeznički kolodvor na koji se stiže vlakom kroz tunel, pekara, škola i trgovina igračaka. Tu su još i crkva te paviljon, odnosno sjenica te ukupno devet kuća i ulične lampe.

"Kućice su osvjetljene lampicama koje se provučene po cijelom selu tako da osvjetljavaju i cestu. Čarobno zimsko selo nalazi se u predvorju Adrion Aparthotela gdje se može pogledati", poručila je naša sugovornica. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album)

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa