Božić za rovinjske papige: 'Bor ne postavljamo jer je otrovan'

0

Božić nije radostan samo ljudima, već i životinjama, naročito kad dobiju neku blagdansku poslasticu. Kristina i Saša Glamočanin, vlasnici rovinjskog pet shopa Aqua Histria i uzgajivači papiga odlučili su svojim mezimcima pripremiti malo iznenađenje.

"Kao i svake godine za Božić ukrasimo volijere živim biljem. Nažalost, bor im se ne može postaviti, jer je otrovan za njih. Posebno pripremamo smjese raznih žitarica koje se preliju medom jer nije opasno za njih", kazali su nam Kristina i Saša. Ljubav prema životinjama rodila se davno, još prije otprilike 25 godina, kada su nabavili prvi akvarije i ribice.

"Očaravajući je to svijet gdje se morate truditi da životinjama omogućite uvjete života što je moguće sličnije prirodnim. S vremenom, počele su se razmnožavati, pa se jedan akvarij pretvorio u njih deset, i još ih je i malo s obzirom na broj ribica", ispričali su nam.

 

Prve papige koje su imali bile su nimfe i živjele su gotovo 20 godina.

"Nakon toga, krenuli smo u nabavku raznih vrsta. Trenutno posjedujemo preko dvjesto komada papiga osam različitih vrsta, a koje ujedno i uzgajamo. Na ideju za pet shop su došla naša djeca od 13 i 11 godina jer su željeli i drugima pružiti mogućnost da uživaju s malim životinjama", kazali su nam Kristina i Saša Glamočanin. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa