četrnaesta generacija

Predstavljamo dobitnike prestižnih Rockwoolovih stipendija (video)

0

Nakon prošlogodišnje online verzije događaja, 23. prosinca Rockwool je ponovo nastavio tradiciju i održao svečanost dodjele stipendija, kao i godišnju press konferencija u tvornici uz prisutnost predstavnika medija.

U uvodnom dijelu svečanosti direktor tvornice, Aleks Fonović se osvrnuo na 2021. godinu koja je u poslovnom smislu bila vrlo uspješna te istaknuo kako je također bila jako dinamična, izazovna jer je potražnja za kamenom vunom u Hrvatskoj i cijeloj Europi velika a okolnosti poslovanja drugačije. Rezultat je to građevinskog buma i energetskih obnova koje države članice EU-a potiču kroz svoje nacionalne planove oporavka. Istaknuo je nekoliko ovogodišnjih investicija u tvornicu od nešto manje od 2 milijuna eura te najavio nova ulaganja od 4 milijuna eura u sljedećoj godini.

„Naša tvrtka je bez sumnje uspješna, ali nikako taj uspjeh ne bi bio tako velik bez velike predanosti naših kolegica i kolega, oni su zapravo naša vrijednost“, rekao je Fonović te naglasio kako su svim zaposlenicima i ove godine uplatili maksimalan neoporeziv iznos bonova i nagrada od 10 tisuća kuna. Da je tim zaposlenika mlad pokazuje i činjenica da imaju 119 djece do 18 godina od kojih 70 ide u školu, a svi su dobili darove za djecu i školarce.

„Ove godine smo u lokalnu zajednicu uložili ukupno 650.000 kn. I u ovim izazovnim vremenima pokazali smo našu solidarnost i odgovornost i mislimo da je to jako dobro“, rekla je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

U drugom dijelu online svečanosti proglašeni su dobitnici 14. generacije stipendista: 6 studenata i 2 učenika. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna. I ovoj generaciji stipendista je osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja. Uključujući ovogodišnju generaciju stipendirano je ukupno 119 izuzetnih mladih osoba.

 

Dobitnici ovogodišnji stipendija su:

Vanesa Aničić: studentica 3. godine preddiplomskog studija strojarstva na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Dosadašnje studentsko obrazovanje prošla s vrlo dobrim uspjehom.  Dolazi iz Kršana. U slobodno vrijeme bavi se umjetnošću i piše poeziju Više puta nagrađivana u području umjetnosti i književnosti.

Karla Pilat: Dolazi iz Pazina. Studentica 2. godine diplomskog studija psihologije na Filozofskoj fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Postiže izvrstan uspjeh, prosjek ocjena joj je i prošle godine bio 4,6. Dobila je Dekanovu nagradu i Sveučilišnu nagradu za najuspješnijeg studenta sa invaliditetom, na što je zaista ponosna.

U slobodno vrijeme voli druženja s bližnjima, popiti dobru kavicu, loviti lijepe zalaske sunca i šetati se s psom. Po prirodi marljiva i društvena te ono što joj donosi veliko zadovoljstvo je usrećivanje ljudi oko nje i širenje pozitive.

Tina Karlić: Dolazi iz Tupljaka. Studentica 1. godine diplomskog studija na Pomorskom fakultetu u Rijeci, smjer Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu. Preddiplomski studij završila s vrlo dobrim uspjehom. Voli sportske aktivnosti i članica je veslačke ekipe Pomorskog fakulteta. Uživa u druženju s prijateljima i obitelji, pogotovo mlađim bratom i sestrom te provoditi vrijeme na otvorenom.

Lana Stepančić: Učenica  2. razreda Srednje škole Mate Blažine Labin smjera ekonomist. Prvi razred prošla s odličnim uspjehom (4.67).

Najveća motivacija joj je želja za postizanjem novih znanja, vještina i sposobnosti. U slobodno vrijeme bavi se boćanjem za Ženski boćarski klub Labin u kojem je postigla zapažene sportske uspjehe.  Slobodno vrijeme voli provoditi uz obitelji i najbolje prijatelje. Dolazi iz Čepića.

Ljiljana Filipović: Studentica 2. godine diplomskog studija Međunarodnog menadžmenta na National Research University Higher school of Economics u Moskvi s izvrsnim prosjekom (8.16). Također studira i na diplomskom studiju Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu s uspjehom (4.0).).

Završila preddiplomski studij Međunarodnih odnosa na Sveučilištu Libertas u Zagrebu s izvrsnim prosjekom (4.6). Asistentica na projektu „Russian Speaking Club“ na sveučilištu u Rusiji, pomaže stranim studentima učiti ruski jezik. Predstavlja Hrvatsku na Regionalnoj studentskoj mreži za strateško upravljanje rizicima i krizama za Jugoistočnu Europu. Na studentskom natjecanju „Pokretač“ projekt joj je izabran među 10 najboljih u Hrvatskoj. Surađuje s Međunarodnom mrežom poslovnih žena. Jednog dana planira napisati svoju knjigu. Dolazi iz Benkovca.

Ivana Franković: Studentica 1. godine diplomskog studija, Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer elektronika. Preddiplomski studij završila s odličnim uspjehom. Slobodno vrijeme provodi u društvu svoje obitelji i prijatelja te voli sportske aktivnosti, a posebno rekreaciju u prirodi. Također, planira upisati tečaj fotografije.

Ema Hošnjak: Dolazi iz Pule. Studentica 2. godine diplomskog sveučilišnog studija Analitičke kemije i biokemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prosjek ocjena joj je 4,46. U protekloj akademskoj godini kao voditeljica projekta Znanstvene čarolije, Emin tim je nagrađen Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Sebe opisuje kao veoma upornu i organiziranu osobu koja voli pomagati ljudima. Slobodno vrijeme najradije provodi u prirodi u društvu prijatelja ili baveći se nekim sportom.

David Sandić: Učenik 2. razreda SŠ Mate Blažine, smjer elektrotehničar. Prosjek ocjena mu je 5.0. Dolazi iz Labina. Voli sudjelovati u raznim izvannastavnim aktivnostima poput "Dabar" koji promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima i nastavnicima.

Plasirao se među najboljih 10% učenika. U slobodno vrijeme aktivno se bavi biciklizmom u kojem postižem zavidne rezultate, npr. 5. mjesto na balkanskom prvenstvu, 1. mjesto na državnom prvenstvu u XC maratonu, 1. mjesto na državnom prvenstvu u MTB usponu. (Foto i video: Roberto Matković

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa