Zahvala talijanskog senatora

Jakovčićeva uloga u proširenju transeuropske mreže prometnica

0
Ivan Jakovčić i Luciano D'Alfonso
Ivan Jakovčić i Luciano D'Alfonso

Talijanski senator Luciano D'Alfonso u izjavama za talijanski tisak i televizije zahvalio je Ivanu Jakovčiću što je, kao tadašnji zastupnik u Europskom parlamentu, imao presudnu ulogu u produžetku transeuropske mreže prometnica i koridora (Trans – European Network – Transport, TEN-T) na regije Abruzzo, Marche, Molise i Puglia.

Izgradnja mreže TEN-T jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata ovog desetljeća na Južnom Jadranu Italije te je tema od posebnog interesa za tamošnju javnost i politiku. D'Alfonso, bivši gradonačelnik Pescare i predsjednik regije Abruzzo, istaknuo je da se o uključenju Južnog Jadrana u TEN-T mrežu počelo razmišljati 2013. godine.

„Italiji je već bio odobren tirenski koridor, a europske zemlje nisu gledale blagonaklono na još jednu mrežu. I u tom trenutku, naglasio je D'Alfonso, stupa na scenu Ivan Jakovčić. Kao izvjestitelj u Europskom parlamentu za Strategiju Europske unije za jadransko-jonsku regiju, Jakovčić je svojim izvješćima odigrao ključnu ulogu u uvjeravanju ostalih zastupnika u Europskom parlamentu u ispravnost i nužnost projekta.

Svojim je dosljednim lobiranjem uvjerio i pučane i socijaliste, a imao je punu podršku svojih liberala iz ALDE-a. Zbog toga su danas, četiri regije (Abruzzo, Marche, Molise i Puglia) dobile jedinstvenu razvojnu šansu te će uskoro biti povezane u zajednički sustav prometnica“, naveo je D'Alfonso, koji je u znaku zahvale pozvao Jakovčića u Abruzzo da mu se dodjeli priznanje počasnog građanina ove talijanske regije.

Jakovčić je zahvalio talijanskom senatoru što se s distancom od nekoliko godina prisjetio svih detalje ove lijepe priče:“Počašćen sam što sam imao priliku pomoći vašim predivnim regijama, odnosno Italiji. Europska politika nije uvijek idealna, ali važno je razmišljati o zajedničkom cilju. Volim more koje dijelimo!“, zaključio je Ivan Jakovčić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa