humanitarni event

Više od 300 velikih i malih otrčalo Adventsku utrku Poreč (foto)

0

Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je tristotinjak trkača na trećoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč. Od natjecatelja bilo je oko 150 djece. Natjecateljske kotizacije za glavnu utrku od 5km usmjerene su udruzi za zaštitu životinja SOS šape Poreč, a donaciju od sveukupno 7.370 kuna udruzi je na kraju utrke uručio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ujedno i jedan od trkača na utrci.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Edi Pašić, Ivan Diklić i Kristijan Radošić. Od žena najbrža je bila Lia Terdina, zatim Marina Petretti, te Sonja Rajko. Svi su natjecatelji dobili majice, a najbolji i medalje i nagrade. I svako je dijete sudionik utrke za nagradu dobilo poklon paketić. Trku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč.

Subotnje jutro na Adventu još su glazbom na raznim punktovima začinili puhački sastav Porečki delfini i Acoustic Lounge Trio, a na rivi Duo Elita&Paolo, dok je večeras na programu dječji festival Veseli glasi-Voci allegre, a muzike će biti na još lokacija u starogardskoj jezgri.

U nedjelju na programu je Slatko jutro učenika i mentora Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića u 10 sati i dječjom predstavom „Baka Zima“ Udruge Birikina. Istoga dana u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta održat će se plesna kazališna predstava za djecu i mlade „Beskrlici u oblacima".

 

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, potraga za blagom za velike i male, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza. Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč-Parenzo i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA