Pazinjan Nikola je najpoznatiji youtuber za sportski ribolov

0
Nikola Mijandrušić (foto: HRT)
Nikola Mijandrušić (foto: HRT)

- Još dok sam bio klinac susjedi i ja smo na Pazinčici lovili, to je u biti kriv stric koji je pasionirani ribolovac, on me vukao okolo sa sobom i pomalo sam se i ja počeo baviti s tim, kaže Nikola Mijandrušić, youtuber i sportski ribolovac u HRT-ovoj emisiji More. Prenosimo dio članka u nastavku.

Putujemo s Nikolom od Pazina prema Vrsaru, gdje danas ima vez, ali do vozačke dozvole svakako se snalazio.

- Ja nisam mogao doći do mora nikako, onda sam stalno molio nekoga da me odveze. Bio bih se prodao za jedan dan na moru. Onda je tu uletio moj tata koji je imao jedrilicu pa bi me tu i tamo odvezao loviti lignje, kaže Nikola.

Tako ti je to s mladim ribolovcima. Ako nije na Instagramu, kao da se nije ni dogodilo, kaže Nikola, pa snimamo mi njega, ali i on će nas. Dogovorili smo da idemo na lignje. Bura je, moglo bi biti problema. Stanje pomno prati na sonderu. - To je to, tako ti ja lovim lignje. Ne moran ništa raditi. S ovim štapom se tu i tamo malo pozabavim, s ovim ne, samo provjerim da li je gore, kaže Nikola za HRT. Važno je, kaže, da se na sonderu vidi mala riba, oko nje je uvijek i lignja.

 

- Lovim s dvije različite tehnike to je tataki i to je peškafondo. Bura je, ponavlja, lignja slabo grize. - Sad ćemo promijeniti poziciju malo s obzirom da smo tu samo gubili lignje, kaže nam Nikola. I dok se vozimo, razgovaramo o svemu i svačemu. Osim što svakodnevno izlazi na more, ljubav prema njemu i sportskom ribolovu prenosi na turiste, ima i najdraže terene za lov.

- Volim loviti velike ribe u plitkoj vodi. Volim lovit ivelikeg brancina u šašu, u muljevitoj plitkoj vodi. I u Americi, volim ići tamo jer imaju ogromna prostranstva gdje su velike ribe u malo vode. Prije samo nekoliko tjedana vratio se iz Amerike. Lovio je na sjeveru Europe, a čeka ga i put u Sudan i na Crveno more. - Zadnji put sam bio Jacksonville – Daytona. Mi kad zamišljamo Ameriku, ne zamišljamo je tako, to je samo priroda, kaže Nikola, javlja HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa