Istria 100 postaje dio UTMB® World Series platforme trail utrka

0
Na utrci Istra 100 2019. godine
Na utrci Istra 100 2019. godine

Organizatori najpoznatije svjetske trail utrke Ultra Trail Mont Blanc (UTMB Group), udružili su se u svibnju 2021. s IRONMAN Group kako bi pokrenuli UTMB® World Series, novu trail platformu koja će od 2022. okupljati impresivan broj globalno priznatih trail utrka kako bi trkačima omogućila ekskluzivni pristup vrhunskom sportskom događaju, finalu svjetske serije utrka, UTMB® Mont-Blancu.

UTMB® World Series će sačinjavati 30 međunarodnih trail utrka, a jedna od njih je upravo i naša najjača hrvatska trail utrka 100 Milja Istre koja od danas nosi novo ime Istria 100 by UTMB® i koja se sada nalazi u društvu elitnih utrka poput utrka Ultra-Trail Australia™, La Sportiva® Lavaredo Ultra Trail® by UTMB®, Western States®, Eiger Ultra Trail by UTMB® i UTMB® finala Svjetske serije UTMB® Mont-Blanc.

Kako je došlo do odluke o uključivanju u UTMB® World Series pojasnio je Marko Gregurić, CEO, Istra 100 by UTMB®: “Postoji trenutak kada se etablirani događaji moraju odlučiti kako će izgledati njihova sljedeća faza razvoja: daljnji rast ili nešto sasvim novo. Istria 100 by UTMB® odlučila se na rast, a moj tim i ja sretni smo i ponosni što ćemo imati priliku rasti u grupi vrlo kompetentnih i uspješnih utrka okupljenih u UTMB® World Series. Naša ideja i strast stvaranja nečeg jedinstvenog u Istri kako bismo, uz podršku lokalne zajednice, trail trkačima iz cijelog svijeta pokazali prekrasnu prirodu Istre, njezine srednjovjekovne gradove i raznolikost krajolika dodatno su potvrđeni uključivanjem naše utrke u UTMB® World Series.”

 

Važno je napomenuti da je organizator oformio i UTMB® World Series Majors kategoriju koja će trkačima omogućiti dodatnu šansu za kvalifikacije za finale UTMB® World Series. Deset najboljih trkača i 10 najboljih trkačica u svakoj od kategorija 50km, 100km i 100 milja automatski osvajaju svoje mjesto na startnoj liniji finala 2023. Redovni trkači će također  prikupiti dvostruko više bodova u usporedbi s drugim događajima UTMB® World Series, čime će povećati šansu da budu odabrani putem registracijske lutrije UTMB® Mont-Blanc 2023.

Početak sezone trail trčanja 2022. kreće već u veljači 2022. s utrkom Tarawera™ Ultramarathon by UTMB®, a već sljedeća u kalendaru je naša Istria 100 by UTMB® .

Istra 100 by UTMB®

UTMB® World Series opisao je Istra 100 by UTMB® kao izazov koliko lijep toliko i zahtjevan. Istria 100 by UTMB® je najveća trail utrka u Hrvatskoj, koja će se održati od 7. do 10. travnja 2022. Na utrci će sudjelovati preko 2000 trkača koji će trčati stazama srcolikog istarskog poluotoka.

Uz najdužu utrku od 100 milja, na Istra 100 by UTMB® trkači mogu birati utrke od 128 km,68 km, 40 km i 20 km. Trkače očekuje putovanje kroz najslikovitije dijelove Istre. Od početka do kraja utrke, susretat će se s dionicama tehničkog terena, prolascima kroz stare srednjovjekovne gradove, dubokim šumama i blatnim dolina, a sve začinjeno uživanjem u prekrasnom pogledu koji se proteže sve do Jadranskog mora.

Istra 100 by UTMB® otvara prijave za sve utrke, a više info na www.istria100.com .

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa