Labinski advent

Danas u Starom gradu počinje osmodnevna Božićna bajka

0
Jelka na Starom trgu u starom gradu
Jelka na Starom trgu u starom gradu

Po mnogima najljepše vrijeme u godini, vrijeme božićnih blagdana i adventskih događanja, ove godine unatoč epidemiološkoj situaciji nije zaobišlo Labin. Nešto skromnije nego smo navikli u „pred-Covid“ doba, no sa šarolikim programom koji se proteže kroz osam predbožićnih dana, ovo je prosinačko događanje s nestrpljenjem iščekivano kod građana našega grada.

Bajkovit je doista ove godine labinski stari grad, a uz kulise obojanih fasada i romantične trgove i ulice, tu je ove godine posebno ugodno osvjetljenje i brojne rukom slikane dekoracije naše likovne umjetnice Alide Blašković Koroljević.

Ponuda kućica i štandova, od one gastro i ugostiteljske do lokalnih vinara, labinskih humanitarnih udruga do tradicionalne božićne humanitarne lutrije, svakako će doprinijeti tome da se već od ranih poslijepodnevnih sati svaki dan čuje veseli žamor na više lokacija starogradske jezgre. Prigodna glazba puštat će se kroz cijeli dan, sa za ovu priliku posebno postavljenog razglasa koji obuhvaća cijeli Titov trg, Torion, te ulicu 1. maja i Stari trg, a kasnopopodnevni i večernji su sati rezervirani za glazbeni i scenski program, kako za odrasle tako i za djecu.

Blagdansko će druženje i veselje, naravno uz odgovornost i pridržavanje nužnih epidemioloških mjera, potrajati sve do Badnjaka, a prvi su dani rezervirani za glazbene sastave dobro poznate i drage Labinjanima. Danas kućice i glazbene liste kreću već od 17 sati, a nešto prije 20h kreće Duo ExNew - Olja Frolo i Aleksej Hrvatin. Sutra, u subotu 18.12. cijelu večer će svjetske i domaće pop-rock covere svirati Side Effects, a od 19 sati u nedjelju čekaju nas laganije indie pop rock note uz Aerials Duo.

I sljedeći je tjedan ispunjen događanjima za odrasle i djecu, a cjelokupni program donosimo uz ovu objavu.

Budimo odgovorni, veselimo se u našoj predivnoj Bajci i neka nam je sretno!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa