Isplaćene božićnice za umaške umirovljenike

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Polazeći od socijalnog programa Grada Umaga, a uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Umag je i ove godine za svoje potrebite umirovljenike osigurao prigodne potpore, odnosno božićnice, najviše u Hrvatskoj. Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici grada Umaga čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i iznosi do 2.000 kuna. Tako su, odlukom Gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenom uvjetu, primili potporu-božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.000 do čak 4.000 kuna. Sveukupno je ove godine 160 umirovljenika dobilo svoje božićnice, i to 70 umirovljenika božićnicu od 1.000 kn, 67 umirovljenika božićnicu od 2.500 kn te 23 umirovljenika božićnicu u iznosu od 4.000 kn, odnosno, za navedenu je svrhu iz proračuna Grada Umaga isplaćeno sveukupno 329.500 kn.

 

„Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovim blagdanskim danima pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke, što ima posebnu važnost u ovom teškom periodu korona krize. Svjesni smo činjenice da su nas upravo naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male, ali vrijednostima bogate, zajednice“ ističe Bassanese te dodaje kako će ovaj mali znak pažnje pomoći primateljima božićnice da im blagdani proteku u miru, radosti i zajedništvu.

Božićnica je samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima, s kojima će u budućnosti i nastaviti, u smjeru osiguravanja što kvalitetnijeg života Umažana treće životne dobi.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa