Otvorena Mala knjižnica Rabac. Radit će šest sati tjedno

0

U prostoriji Mjesnog odbora Rabac, 16. prosinca je otvorena Mala knjižnica Rabac. Riječ je o partnerskom projektu  Mjesnog odbora Rabac, Gradske knjižnice Labin te Zaklade za poticanje partnerstva, koja je projekt financirala sa 25 tisuća kuna.

„Radi se o prvoj stepenici u razvoju nove usluge koja bi žiteljima Rapca omogućila ne samo jednostavniji i lakši pristup knjizi, već i kvalitetno, kreativno provođenje slobodnog vremena u raznim aktivnostima koje bi se, uz posudbu knjiga, u okviru rada Stacionara i Mjesnog odbora Rabac, potencijalno mogle dalje razvijati i unaprijediti čim se čitava zdravstvena situacija uzrokovana pandemijom stabilizira“, poručila je ravnateljica Gradske knjižnice Labin, Silvija Fiamengo.

Zamjenica labinskog gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada, istaknula je da je Grad Labin dao veliku podršku projektu.

„Od Gradske knjižnice Labin dobili smo inicijativu za prijavu na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva. Do realizacije je došlo u suradnji s Mjesnim odborom Rabac, čijem predsjedniku i članovima zahvaljujem na dobroj volji i trudu. Bio je zaista kratak period prijave, a kasnije i kratak period realizacije. Budući je prostor u vlasništvu Grada Labina, i godinama se koristi za sastajanje članova mjesnog odbora, ali i ostala druženja njihova druženja sa sugrađanima, u kratkom roku smo napravili nešto dobro. Tim više što smo u Godini čitanja i Rabac je na izmaku godine dobio lijepi božićni poklon za sugrađane, a ljeti i za goste“, poručila je Mohorović Čekada.

Svečanost otvorenja Male knjižnice Rabac uveličali su učenici Osnovne škole Matije Vlačića, Područno odjeljenje Rabac, koji su zajedno s učiteljicama, Martom Verbanac i Dilanom Dagostin Mohorović, pripremili prigodni program, kao i polaznici Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“, odgojne skupine Rabački delfini, koji su također s odgojiteljicama, Tinom Šegan i Katarinom Đapić, prezentirali svoj nastup. Iako je broj djece bio ograničen te nisu, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, svi učenici i polaznici dječjeg vrtića, mogli sudjelovati, mališani su oduševili izvedbom, a video prenosimo u nastavku:

Spomenimo još, da nakon Raše, riječ je o drugom knjižničnom stacionaru Gradske knjižnice Labin. Broji ukupno 500-tinjak pomno odabranih i kvalitetnih knjiga za sve uzraste. Nalazi se na adresi Obala maršala Tita 15, u prostorijama MO Rabac, i namijenjen je svim stanovnicima Rapca kojima će omogućiti osnovne knjižnične usluge - posudbu i povrat knjiga. Članstvo je besplatno za sve korisničke skupine, a posudbu knjiga vršit će volonterka, Nevenka Težak-Miljuš.

Knjižnični stacionar u Rapcu bit će otvoren za članove dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa