Pijan oštetio dva vozila i znakove

To mu nije bilo dovoljno pa je 'sredio' i rampu na autocesti

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Umaška policija podnijet će optužni prijedlog protiv 46-godišnjaka koji je izazvao nekoliko prometnih nesreća s materijalnom štetom, a potom je napustio mjesta nesreća, bez da je s oštećenima razmijenio podatke.

U ponedjeljak, 13. prosinca oko 17.30 sati, 46-godišnjak je na parkiralištu trgovačkog centra u Novigradskoj ulici u Umagu upravljao automobilom Chevrolet, pulske registracijske oznake, kada je bio pod utjecajem alkohola od 2.14 promila. Vozač je prilikom izlaska s parkirališta prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio parkiranog vozila Renault, ukrajinske registracijske oznake, u kojem se nalazilo dvoje ukrajinskih državljana u dobi od 30 i 35 godina.

 


Nakon što je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, vozač je napustio mjesto nesreće, bez da je s oštećenima razmijenio podatke te je nastavio vožnju prema državnoj cesti D-300. U jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolnika, gdje je retrovizorom udario u ploču za označavanje prometnog toka te se ponovno udaljio s mjesta nesreće.

Dolaskom u naselje Materada, 46-godišnjak je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor u zavoju te je ponovno prešao na suprotnu prometnu traku i udario u teretno vozilo Citroen, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnjak. Nakon prometne nesreće 46-godišnjak se ponovno udaljio s mjesta događaja
te se nastavio kretati cestom D-300 prema Bujama.

Nakon što je prošao naselje Kršete, vozač je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad automobilom te je izašao s vozilom s desne strane kolnika i udario u znak za označavanje autobusnog stajališta, a potom se opet udaljio s mjesta događaja prema naplatnim kućicama na Istarskom ipsilonu. Tamo je udario u rampu i nastavio vožnju, no policijski službenici ubrzo su ga zaustavili u uhitili.

Zbog sumnje da je počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici privest će danas 46-godišnjaka nadležnom sudu.  

 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa