Župan podržao

Nakon hokeja na ledu i nogometa u pulskoj Areni i košarka?

0
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Nakon hokeja na ledu i nogometa, pulska Arena bi mogla postati domaćinom i međunarodnog turnira u košarci 3x3, što je bila tema susreta 9. prosinca istarskog župana Borisa Miletića, pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca i ravnatelja Arheološkog muzeja Istre Darka Komša s organizatorima Tomislavom Prpićem i Zlatkom Galiotom, iz Udruge PRO 3x3.

Tom je prilikom županu predstavljen koncept dvodnevnog turnira, koji bi se održao u pred ili posezoni, a cilj mu je popularizacija 3x3 košarke, inače dinamičnog i atraktivnog, olimpijskog sporta. Nakon Bjelovara, želja je organizatora diljem Hrvatske organizirati košarkaške utakmice toga tipa, a Istru smatraju idealnom destinacijom, u kojoj postoji interes za vrhunski sport. Osim toga, Istra je moderna regija, kao što je to i košarka 3x3.

 

Župan Miletić je podržao inicijativu, naglasivši kako su sportski turniri dobrodošli, a promociju sporta među djecom i mladima smatra posebno značajnom.

- Svi dobro pamtimo hokej na ledu u Areni, manifestaciju koja je dodatno brendirala ne samo Pulu, već cijelu Istru kao vrhunsku sportsku destinaciju. Pozdravljam i to što bi turnir bio besplatan za naše građane i goste, a na njemu će se moći okušati i domaće košarkaške ekipe, naglasio je istarski župan.

Za daljnju organizaciju zadužen je Arheološki muzej Istre.

Sastanak u Županiji

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA