Divan dan za DIVA info dan u Buzetu

0
Diva info dan u Buzetu
Diva info dan u Buzetu

U Buzetu je 21. ožujka održan DIVA info dan na kojem su predstavljeni rezultati aktivnosti projektnih partnera Grada Buzeta te Istarske županije. Izložbama, nastupima, porukama, igrokazima, recitacijama, igrama i pričama buzetski su mališani pokazali što su putem projekta DIVA naučili o zbrinjavanju otpada i čuvanju svog okoliša.

Na Trgu Fontana okupio se veliki broj buzetskih mališana koji su tijekom provedbe projekta DIVA u Buzetu sudjelovali u radionicama i brojnim drugim aktivnostima. Polaznici dječjeg vrtića Grdelin predstavili su se s recitacijama i igrokazom „Ekološka abeceda“. Posjetiteljima su dijelili svoje likovne radove s edukativnim porukama o pravilnom postupanju s otpadom. Marija Pavletić, ravnateljica Srednje škole Buzet ispričala je kako svatko do nas može postati Eko čuvar. Učenici buzetske Osnovne škole Vazmoslava Gržalje predstavili su se recitacijama "Veliki svijete, eko poruke šalje ti dijete" i „Deset zapovijedi prijatelja prirode“. Ervina Kisiček, direktorica komunalnog poduzeća Park prisutne je podsjetila kako zbrinuti otpad i podijelila nagrade i priznanja učenicima za najbolji literarni uradak na temu „Eko priča“. Predstavnici Istarske županije s učenicima osnovne škole održali su nadmetanje „Eko kantomet“. Zadatak je bio u točnu kantu ubaciti odgovarajuću bocu. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se članovi benda Srednje škole Buzet.

Uz igre, recitacije, zabavu i edukaciju, posjetitelji su mogli razgledati i ponijeti sa sobom materijale koji su nastali na dječjim radionicama organiziranima u buzetskom vrtiću i školi u sklopu projekta DIVA. Bilo je tu ekoloških sapuna, platnenih oslikanih vrećica, plakata, igračaka, skulpturica, ali i Eko memory – edukativne učilice za djecu.

Svim sudionicima uručene su zahvalnice i diplome za sudjelovanje u projektu DIVA i DIVA info danu koji je zaključen postavljanjem kućica za ptice u parkove kraj Narodnog doma, ispred zgrade gradske uprave te u dvorišta dječjeg vrtića, osnovne škole i srednje škole.

DIVA info dan organizirali su: Grad Buzet, Istarska županija, Park d. o. o., Dječji vrtić Grdelin, Osnovna škola „Vazmoslav Gržalja“, Srednja škola Buzet, POU „Augustin Vivoda“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa